📖 македонски | Emoji List: Macedonian

Versions: 😍 Compact Emoji List | Emojis in Macedonian

 • 💯
 • 😀
 • 👋
 • 🐵
 • 🍎
 • 🌍
 • 🎃
 • 👓
 • 🏧
 • 🏁
 • 🧒
 • 🏻
 • 💯 најпопуларни емоџи
  😀💾широко насмеано лице
  🤣💾превртување од смеење
  😂💾лице со солзи радосници
  😉💾лице што намигнува
  😊💾насмеано лице со насмеани очи
  🥰💾насмеано лице со срца
  😍💾насмеано лице со очи во облик на срца
  🤩💾лице здогледува славна личност
  ☺️💾насмеано лице
  😋💾лице што ужива во вкусна храна
  🤑💾лице со пари на устата
  🤗💾лице што гушка
  🫣💾лице со око што ѕирка
  🤔💾лице што размислува
  🫡💾лице што отпоздравува
  🥵💾лице зацрвенето од жештина
  🥳💾лице што се забавува
  😎💾насмеано лице со очила за сонце
  🤓💾лице на бубалица
  🥹💾лице спремно да заплаче
  😢💾расплакано лице
  😭💾гласно расплакано лице
  😡💾лице зацрвенето од лутина
  😠💾налутено лице
  😈💾насмеано лице со рогови
  💀💾череп
  💩💾куп измет
  🤖💾робот
  ❤️‍🔥💾запалено срце
  ❤️💾црвено срце
  🩷💾розово срце
  💬💾балон за говор
  👋💾мавтање со рака
  👉💾показалец свртен надесно
  👇💾показалец свртен надолу
  👍💾палец нагоре
  🙌💾кренати дланки
  🫶💾срце од раце
  🤝💾ракување
  🙏💾споени дланки
  💪💾покажува бицепс
  👀💾очи
  👁️💾око
  🤷💾кревање раменици
  🐶💾глава на куче
  🐕💾куче
  💐💾букет
  🌸💾цут од цреша
  🪷💾лотос
  🌺💾хибискус
  🌻💾сончоглед
  🌼💾цут
  🌷💾лале
  🌱💾садница
  🌿💾билка
  🎂💾роденденска торта
  🌎💾глобус со Јужна и Северна Америка
  ✈️💾авион
  🚀💾ракета
  🌑💾млада месечина
  🌒💾прва фаза - новина
  🌓💾прва четвртина
  🌔💾последна фаза на осветлување
  🌖💾прва фаза на затемнување
  🌗💾последна четвртина
  ☀️💾сонце
  💾средна бела ѕвезда
  🌟💾светлечка ѕвезда
  💾висок напон
  🔥💾оган
  💾светки
  🎉💾прскалка со конфети
  🎀💾панделка
  🎁💾завиткан подарок
  🏆💾трофеј
  💾фудбалска топка
  🎯💾пикадо
  👑💾круна
  💎💾скапоцен камен
  📢💾разглас
  💻💾лаптоп
  💡💾светилка
  📚💾книги
  💰💾вреќа со пари
  📅💾календар
  📍💾топуска
  🗿💾монолитни статуи
  ⚠️💾предупредување
  ➡️💾стрелка надесно
  ⬇️💾стрелка надолу
  💾црвен извичник
  💾копче за штиклирање
  ✔️💾знак за штиклирање
  💾знак за пречкртано
  🇨🇦💾знаме: Канада
  🇬🇧💾знаме: Обединето Кралство
  🇮🇳💾знаме: Индија
  🇵🇭💾знаме: Филипини
  🇺🇸💾знаме: Соединети Американски Држави
  😀 лица и емоции
  😀💾широко насмеано лице
  😃💾насмеано лице со големи очи
  😄💾лице со отворена уста и насмеани очи
  😁💾широко насмеано лице со насмеани очи
  😆💾лице со отворена уста и затворени очи
  😅💾насмеано лице со отворена уста и пот
  🤣💾превртување од смеење
  😂💾лице со солзи радосници
  🙂💾лице со блага насмевка
  🙃💾превртено лице
  🫠💾лице што се топи
  😉💾лице што намигнува
  😊💾насмеано лице со насмеани очи
  😇💾насмеано лице со ореол
  🥰💾насмеано лице со срца
  😍💾насмеано лице со очи во облик на срца
  🤩💾лице здогледува славна личност
  😘💾лице што испраќа бакнеж
  😗💾лице што бакнува
  ☺️💾насмеано лице
  😚💾лице што бакнува со затворени очи
  😙💾лице што бакнува со насмеани очи
  🥲💾насмеано лице со солза
  😋💾лице што ужива во вкусна храна
  😛💾лице со исплазен јазик
  😜💾лице со исплазен јазик и намигнато око
  🤪💾лудо лице
  😝💾лице со исплазен јазик и затворени очи
  🤑💾лице со пари на устата
  🤗💾лице што гушка
  🤭💾лице со дланка преку устата
  🫢💾лице со отворени очи и рака на уста
  🫣💾лице со око што ѕирка
  🤫💾лице прави „шшш“
  🤔💾лице што размислува
  🫡💾лице што отпоздравува
  🤐💾лице со закопчана уста
  🤨💾лице со крената веѓа
  😐💾рамнодушно лице
  😑💾лице без никаков израз
  😶💾лице без уста
  🫥💾лице од испрекината линија
  😶‍🌫️💾лице во облаци
  😏💾лице со подбивна насмевка
  😒💾незаинтересирано лице
  🙄💾лице што превртува очи
  😬💾лице со гримаса
  😮‍💨💾лице издишува
  🤥💾лажење
  🫨💾лице што се тресе
  😌💾лице со олеснување
  😔💾замислено лице
  😪💾поспано лице
  🤤💾лигавење
  😴💾заспано лице
  😷💾лице со медицинска маска
  🤒💾лице со термометар
  🤕💾лице со преврска на главата
  🤢💾мачнина
  🤮💾лице повраќа
  🤧💾кивање
  🥵💾лице зацрвенето од жештина
  🥶💾замрзнато лице
  🥴💾пијано лице
  😵💾зашеметено лице
  😵‍💫💾лице со спирални очи
  🤯💾експлодирачка глава
  🤠💾каубој
  🥳💾лице што се забавува
  🥸💾лице со маска
  😎💾насмеано лице со очила за сонце
  🤓💾лице на бубалица
  🧐💾лице со монокл
  😕💾збунето лице
  🫤💾лице со дијагонална уста
  😟💾загрижено лице
  🙁💾малку намуртено лице
  ☹️💾намуртено лице
  😮💾лице со отворена уста
  😯💾замолчено лице
  😲💾вчудовидено лице
  😳💾вцрвенето лице
  🥺💾лице што моли
  🥹💾лице спремно да заплаче
  😦💾намуртено лице со отворена уста
  😧💾лице во очај
  😨💾лице во страв
  😰💾лице со отворена уста и капка пот
  😥💾разочарано, но лице со олеснување
  😢💾расплакано лице
  😭💾гласно расплакано лице
  😱💾лице кое вреска од страв
  😖💾збркано лице
  😣💾издржливо лице
  😞💾разочарано лице
  😓💾лице со капка пот
  😩💾исцрпено лице
  😫💾уморно лице
  🥱💾лице што се прозева
  😤💾лице на кое му чади од носот
  😡💾лице зацрвенето од лутина
  😠💾налутено лице
  🤬💾лице со симболи на устата
  😈💾насмеано лице со рогови
  👿💾ѓаволче
  💀💾череп
  ☠️💾череп и вкрстени коски
  💩💾куп измет
  🤡💾кловн
  👹💾џиновско чудовиште
  👺💾гоблин
  👻💾дух
  👽💾вонземјанин
  👾💾вонземно чудовиште
  🤖💾робот
  😺💾насмеано лице на мачка со отворена уста
  😸💾широко насмеана мачка со насмеани очи
  😹💾лице на мачка со солзи радосници
  😻💾насмеана мачка со очи како срца
  😼💾мачка со иронична насмевка
  😽💾мачка бакнува со затворени очи
  🙀💾уморна мачка
  😿💾расплакана мачка
  😾💾намуртена мачка
  🙈💾мајмун со покриени очи
  🙉💾мајмун со покриени уши
  🙊💾мајмун со покриена уста
  💌💾љубовно писмо
  💘💾срце прободено со стрела
  💝💾срце со панделка
  💖💾светкаво срце
  💗💾срце што расте
  💓💾срце што чука
  💞💾ротирачки срца
  💕💾две срца
  💟💾украс со срце
  ❣️💾извичник во вид на срце
  💔💾скршено срце
  ❤️‍🔥💾запалено срце
  ❤️‍🩹💾залечено срце
  ❤️💾црвено срце
  🩷💾розово срце
  🧡💾портокалово срце
  💛💾жолто срце
  💚💾зелено срце
  💙💾сино срце
  🩵💾светлосино срце
  💜💾виолетово срце
  🤎💾кафеаво срце
  🖤💾црно срце
  🩶💾сиво срце
  🤍💾бело срце
  💋💾бакнеж со кармин
  💯💾сто поени
  💢💾лутина
  💥💾судир
  💫💾вртоглавица
  💦💾капки пот
  💨💾брзање
  🕳️💾дупка
  💬💾балон за говор
  👁️‍🗨️💾око во балон за говор
  🗨️💾лев балон за говор
  🗯️💾десен балон за лутина
  💭💾балон за размислување
  💤💾ззз
  👋 луѓето и телото
  👋💾мавтање со рака
  🤚💾подигната дланка
  🖐️💾крената рака со раширени прсти
  💾крената рака
  🖖💾вулкански поздрав
  🫱💾рака на десно
  🫲💾рака на лево
  🫳💾рака со дланката надолу
  🫴💾рака со дланката нагоре
  🫷💾дланка турка налево
  🫸💾дланка турка надесно
  👌💾рака што се согласува
  🤌💾стиснати прсти
  🤏💾дланка што штипе
  ✌️💾рака покажува победа
  🤞💾стискање палци
  🫰💾рака со вкрстени палец и показалец
  🤟💾знак „те сакам“
  🤘💾рака што покажува рогови
  🤙💾јави ми се
  👈💾показалец свртен налево
  👉💾показалец свртен надесно
  👆💾показалец свртен нагоре
  🖕💾среден прст
  👇💾показалец свртен надолу
  ☝️💾показалец нагоре
  🫵💾показалец покажува кон гледачот
  👍💾палец нагоре
  👎💾палец надолу
  💾крената тупаница
  👊💾тупаница што се приближува
  🤛💾лева тупаница
  🤜💾десна тупаница
  👏💾аплауз
  🙌💾кренати дланки
  🫶💾срце од раце
  👐💾отворени дланки
  🤲💾дланки една до друга
  🤝💾ракување
  🙏💾споени дланки
  ✍️💾рака што пишува
  💅💾лак за нокти
  🤳💾селфи
  💪💾покажува бицепс
  🦾💾механичка рака
  🦿💾механичка нога
  🦵💾нога
  🦶💾стапало
  👂💾уво
  🦻💾уво со апарат за слушање
  👃💾нос
  🧠💾мозок
  🫀💾срцев орган
  🫁💾бели дробови
  🦷💾заб
  🦴💾коска
  👀💾очи
  👁️💾око
  👅💾јазик
  👄💾уста
  🫦💾гризната усна
  👶💾бебе
  🧒💾дете
  👦💾момче
  👧💾девојче
  🧑💾возрасно лице
  👱💾русокосо лице
  👨💾маж
  🧔💾забраден човек
  🧔‍♂️💾маж: брада
  🧔‍♀️💾жена: брада
  👨‍🦰💾маж: црвена коса
  👨‍🦱💾маж: кадрава коса
  👨‍🦳💾маж: бела коса
  👨‍🦲💾маж: ќелав
  👩💾жена
  👩‍🦰💾жена: црвена коса
  🧑‍🦰💾возрасно лице: црвена коса
  👩‍🦱💾жена: кадрава коса
  🧑‍🦱💾возрасно лице: кадрава коса
  👩‍🦳💾жена: бела коса
  🧑‍🦳💾возрасно лице: бела коса
  👩‍🦲💾жена: ќелав
  🧑‍🦲💾возрасно лице: ќелав
  👱‍♀️💾русокоса жена
  👱‍♂️💾русокос маж
  🧓💾постаро возрасно лице
  👴💾старец
  👵💾старица
  🙍💾намуртен човек
  🙍‍♂️💾намуртен маж
  🙍‍♀️💾намуртена жена
  🙎💾налутен човек
  🙎‍♂️💾налутен маж
  🙎‍♀️💾налутена жена
  🙅💾човек што неодобрува
  🙅‍♂️💾маж што неодобрува
  🙅‍♀️💾жена што неодобрува
  🙆💾човек што одобрува
  🙆‍♂️💾маж што одобрува
  🙆‍♀️💾жена што одобрува
  💁💾лице со феминизиран гест
  💁‍♂️💾феминизиран маж
  💁‍♀️💾шмизла
  🙋💾лице со подигната рака
  🙋‍♂️💾маж со подигната рака
  🙋‍♀️💾жена со подигната рака
  🧏💾глуво лице
  🧏‍♂️💾глув маж
  🧏‍♀️💾глува жена
  🙇💾човек кој се поклонува
  🙇‍♂️💾маж се поклонува
  🙇‍♀️💾жена се поклонува
  🤦💾неверување
  🤦‍♂️💾маж и неверување
  🤦‍♀️💾жена и неверување
  🤷💾кревање раменици
  🤷‍♂️💾маж и кревање раменици
  🤷‍♀️💾жена и кревање раменици
  🧑‍⚕️💾здравствен работник
  👨‍⚕️💾доктор
  👩‍⚕️💾докторка
  🧑‍🎓💾студент
  👨‍🎓💾маж студент
  👩‍🎓💾студентка
  🧑‍🏫💾учител
  👨‍🏫💾маж учител
  👩‍🏫💾учителка
  🧑‍⚖️💾судија
  👨‍⚖️💾маж судија
  👩‍⚖️💾судијка
  🧑‍🌾💾фармер
  👨‍🌾💾земјоделец
  👩‍🌾💾земјоделка
  🧑‍🍳💾готвач
  👨‍🍳💾маж готвач
  👩‍🍳💾готвачка
  🧑‍🔧💾механичар
  👨‍🔧💾маж механичар
  👩‍🔧💾механичарка
  🧑‍🏭💾работник во фабрика
  👨‍🏭💾работник
  👩‍🏭💾работничка
  🧑‍💼💾канцелариски работник
  👨‍💼💾административец
  👩‍💼💾административка
  🧑‍🔬💾научник
  👨‍🔬💾маж научник
  👩‍🔬💾жена научник
  🧑‍💻💾технолог
  👨‍💻💾маж технолог
  👩‍💻💾жена технолог
  🧑‍🎤💾пејач
  👨‍🎤💾маж пејач
  👩‍🎤💾пејачка
  🧑‍🎨💾уметник
  👨‍🎨💾маж уметник
  👩‍🎨💾уметничка
  🧑‍✈️💾пилот
  👨‍✈️💾маж пилот
  👩‍✈️💾жена пилот
  🧑‍🚀💾астронаут
  👨‍🚀💾маж астронаут
  👩‍🚀💾жена астронаут
  🧑‍🚒💾пожарникар
  👨‍🚒💾маж пожарникар
  👩‍🚒💾жена пожарникар
  👮💾полицаец/полицајка
  👮‍♂️💾полицаец
  👮‍♀️💾полицајка
  🕵️💾детектив(ка)
  🕵️‍♂️💾детектив
  🕵️‍♀️💾детективка
  💂💾гардист(ка)
  💂‍♂️💾гардист
  💂‍♀️💾гардистка
  🥷💾нинџа
  👷💾градежен работник
  👷‍♂️💾градежник
  👷‍♀️💾жена градежник
  🫅💾лице со круна
  🤴💾принц
  👸💾принцеза
  👳💾лице со турбан
  👳‍♂️💾маж со турбан
  👳‍♀️💾жена со турбан
  👲💾маж со кинеска капа
  🧕💾жена со шамија
  🤵💾човек во смокинг
  🤵‍♂️💾маж во смокинг
  🤵‍♀️💾жена во смокинг
  👰💾човек со превез
  👰‍♂️💾маж со превез
  👰‍♀️💾жена со превез
  🤰💾трудница
  🫃💾труден маж
  🫄💾трудно лице
  🤱💾доење
  👩‍🍼💾жена храни бебе
  👨‍🍼💾маж храни бебе
  🧑‍🍼💾лице храни бебе
  👼💾бебе ангел
  🎅💾дедо мраз
  🤶💾баба мразица
  🧑‍🎄💾лице Мраз
  🦸💾суперхерој
  🦸‍♂️💾маж суперхерој
  🦸‍♀️💾жена-суперхерој
  🦹💾супер-негативец
  🦹‍♂️💾маж супернегативец
  🦹‍♀️💾жена супернегативец
  🧙💾магичар
  🧙‍♂️💾маж магичар
  🧙‍♀️💾жена магичар
  🧚💾самовила
  🧚‍♂️💾виленик
  🧚‍♀️💾жена самовила
  🧛💾вампир
  🧛‍♂️💾маж вампир
  🧛‍♀️💾жена вампир
  🧜💾морско лице
  🧜‍♂️💾маж сирена
  🧜‍♀️💾сирена
  🧝💾шумски елф
  🧝‍♂️💾маж шумски елф
  🧝‍♀️💾жена шумски елф
  🧞💾џини
  🧞‍♂️💾маж џини
  🧞‍♀️💾жена џини
  🧟💾зомби
  🧟‍♂️💾маж зомби
  🧟‍♀️💾жена зомби
  🧌💾трол
  💆💾масажа на лице
  💆‍♂️💾маж и масажа на лице
  💆‍♀️💾жена и масажа на лице
  💇💾потстрижување
  💇‍♂️💾маж се потстрижува
  💇‍♀️💾жена се потстрижува
  🚶💾лице пешачи
  🚶‍♂️💾маж пешачи
  🚶‍♀️💾жена пешачи
  🧍💾лице кое стои
  🧍‍♂️💾маж кој стои
  🧍‍♀️💾жена која стои
  🧎💾лице кое клечи
  🧎‍♂️💾маж кој клечи
  🧎‍♀️💾жена која клечи
  🧑‍🦯💾лице со стап за слепи
  👨‍🦯💾маж со стап за слепи
  👩‍🦯💾жена со стап за слепи
  🧑‍🦼💾лице во моторизирана количка
  👨‍🦼💾маж во моторизирана количка
  👩‍🦼💾жена во моторизирана количка
  🧑‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка
  👨‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка
  👩‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка
  🏃💾лице трча
  🏃‍♂️💾маж трча
  🏃‍♀️💾жена трча
  💃💾танчерка
  🕺💾танчер
  🕴️💾лебдечки човек во деловен костум
  👯💾лица кои се забавуваат
  👯‍♂️💾мажи кои се забавуваат
  👯‍♀️💾жени кои се забавуваат
  🧖💾лице во парна соба
  🧖‍♂️💾маж во парна соба
  🧖‍♀️💾жена во парна соба
  🧗💾лице планинари
  🧗‍♂️💾маж планинари
  🧗‍♀️💾жена планинари
  🤺💾мечувач
  🏇💾трка со коњи
  ⛷️💾скијач
  🏂💾скијање на штица
  🏌️💾играч на голф
  🏌️‍♂️💾голфер
  🏌️‍♀️💾голферка
  🏄💾лице кое сурфа
  🏄‍♂️💾сурфер
  🏄‍♀️💾сурферка
  🚣💾веслање чамец
  🚣‍♂️💾веслач
  🚣‍♀️💾веслачка
  🏊💾лице кое плива
  🏊‍♂️💾пливач
  🏊‍♀️💾пливачка
  ⛹️💾човек со топка
  ⛹️‍♂️💾маж со топка
  ⛹️‍♀️💾жена со топка
  🏋️💾кревање тегови
  🏋️‍♂️💾маж крева тегови
  🏋️‍♀️💾жена крева тегови
  🚴💾лице кое вози велосипед
  🚴‍♂️💾велосипедист
  🚴‍♀️💾велосипедистка
  🚵💾лице кое вози планински велосипед
  🚵‍♂️💾планински велосипедист
  🚵‍♀️💾планинска велосипедистка
  🤸💾лице прави ѕвезда
  🤸‍♂️💾маж прави ѕвезда
  🤸‍♀️💾жена прави ѕвезда
  🤼💾лица кои се борат
  🤼‍♂️💾борачи
  🤼‍♀️💾борачки
  🤽💾ватерполо
  🤽‍♂️💾ватерполист
  🤽‍♀️💾ватерполистка
  🤾💾ракомет
  🤾‍♂️💾ракометар
  🤾‍♀️💾ракометарка
  🤹💾жонглирање
  🤹‍♂️💾жонглер
  🤹‍♀️💾жонглерка
  🧘💾лице во положба лотус
  🧘‍♂️💾маж во положба лотус
  🧘‍♀️💾жена во положба лотус
  🛀💾човек во када
  🛌💾човек во кревет
  🧑‍🤝‍🧑💾луѓе се држат за раце
  👭💾две жени се држат за рака
  👫💾маж и жена се држат за рака
  👬💾двајца мажи се држат за рака
  💏💾бакнеж
  👩‍❤️‍💋‍👨💾бакнеж: жена и маж
  👨‍❤️‍💋‍👨💾бакнеж: маж и маж
  👩‍❤️‍💋‍👩💾бакнеж: жена и жена
  💑💾пар со срце
  👩‍❤️‍👨💾пар со срце: жена и маж
  👨‍❤️‍👨💾пар со срце: маж и маж
  👩‍❤️‍👩💾пар со срце: жена и жена
  👪💾семејство
  👨‍👩‍👦💾семејство: маж, жена и момче
  👨‍👩‍👧💾семејство: маж, жена и девојче
  👨‍👩‍👧‍👦💾семејство: маж, жена, девојче и момче
  👨‍👩‍👦‍👦💾семејство: маж, жена, момче и момче
  👨‍👩‍👧‍👧💾семејство: маж, жена, девојче и девојче
  👨‍👨‍👦💾семејство: маж, маж и момче
  👨‍👨‍👧💾семејство: маж, маж и девојче
  👨‍👨‍👧‍👦💾семејство: маж, маж, девојче и момче
  👨‍👨‍👦‍👦💾семејство: маж, маж, момче и момче
  👨‍👨‍👧‍👧💾семејство: маж, маж, девојче и девојче
  👩‍👩‍👦💾семејство: жена, жена и момче
  👩‍👩‍👧💾семејство: жена, жена и девојче
  👩‍👩‍👧‍👦💾семејство: жена, жена, девојче и момче
  👩‍👩‍👦‍👦💾семејство: жена, жена, момче и момче
  👩‍👩‍👧‍👧💾семејство: жена, жена, девојче и девојче
  👨‍👦💾семејство: маж и момче
  👨‍👦‍👦💾семејство: маж, момче и момче
  👨‍👧💾семејство: маж и девојче
  👨‍👧‍👦💾семејство: маж, девојче и момче
  👨‍👧‍👧💾семејство: маж, девојче и девојче
  👩‍👦💾семејство: жена и момче
  👩‍👦‍👦💾семејство: жена, момче и момче
  👩‍👧💾семејство: жена и девојче
  👩‍👧‍👦💾семејство: жена, девојче и момче
  👩‍👧‍👧💾семејство: жена, девојче и девојче
  🗣️💾глава што зборува
  👤💾силуета на биста
  👥💾силуета на бисти
  🫂💾луѓе се гушкаат
  👣💾отпечатоци од стапала
  🐵 животните и природата
  🐵💾глава на мајмун
  🐒💾мајмун
  🦍💾горила
  🦧💾орангутан
  🐶💾глава на куче
  🐕💾куче
  🦮💾куче за водење
  🐕‍🦺💾куче за хендикепирани
  🐩💾пудлица
  🐺💾волк
  🦊💾лисица
  🦝💾ракун
  🐱💾глава на мачка
  🐈💾мачка
  🐈‍⬛💾црна мачка
  🦁💾лав
  🐯💾глава на тигар
  🐅💾тигар
  🐆💾леопард
  🐴💾глава на коњ
  🫎💾лос
  🫏💾магаре
  🐎💾коњ
  🦄💾еднорог
  🦓💾зебра
  🦌💾елен
  🦬💾бизон
  🐮💾глава на крава
  🐂💾вол
  🐃💾бивол
  🐄💾крава
  🐷💾глава на прасе
  🐖💾прасе
  🐗💾дива свиња
  🐽💾нос на прасе
  🐏💾овен
  🐑💾овца
  🐐💾коза
  🐪💾камила
  🐫💾двогрба камила
  🦙💾лама
  🦒💾жирафа
  🐘💾слон
  🦣💾мамут
  🦏💾носорог
  🦛💾нилски коњ
  🐭💾глава на глушец
  🐁💾глушец
  🐀💾стаорец
  🐹💾’рчко
  🐰💾глава на зајак
  🐇💾зајак
  🐿️💾верверица
  🦫💾дабар
  🦔💾еж
  🦇💾лилјак
  🐻💾мечка
  🐻‍❄️💾поларна мечка
  🐨💾коала
  🐼💾панда
  🦥💾мрзливец
  🦦💾видра
  🦨💾твор
  🦘💾кенгур
  🦡💾јазовец
  🐾💾отпечатоци од шепи
  🦃💾мисирка
  🐔💾кокошка
  🐓💾петел
  🐣💾испилено пиле
  🐤💾пиле
  🐥💾пиле свртено нанапред
  🐦💾птица
  🐧💾пингвин
  🕊️💾гулабица
  🦅💾орел
  🦆💾патка
  🦢💾лебед
  🦉💾був
  🦤💾додо
  🪶💾пердув
  🦩💾фламинго
  🦚💾паун
  🦜💾папагал
  🪽💾крило
  🐦‍⬛💾black bird*
  🪿💾гуска
  🐸💾жаба
  🐊💾крокодил
  🐢💾желка
  🦎💾гуштер
  🐍💾змија
  🐲💾глава на змеј
  🐉💾змеј
  🦕💾сауропод
  🦖💾Т-рекс
  🐳💾кит што прска вода
  🐋💾кит
  🐬💾делфин
  🦭💾фока
  🐟💾риба
  🐠💾тропска риба
  🐡💾риба со боцки
  🦈💾ајкула
  🐙💾октопод
  🐚💾спирална школка
  🪸💾корал
  🪼💾медуза
  🐌💾полжав
  🦋💾пеперутка
  🐛💾бубачка
  🐜💾мравка
  🐝💾пчела
  🪲💾бумбар
  🐞💾бубамара
  🦗💾штурец
  🪳💾лебарка
  🕷️💾пајак
  🕸️💾пајакова мрежа
  🦂💾скорпија
  🦟💾комарец
  🪰💾мува
  🪱💾црв
  🦠💾микроба
  💐💾букет
  🌸💾цут од цреша
  💮💾бел цвет
  🪷💾лотос
  🏵️💾розета
  🌹💾роза
  🥀💾овенато цвеќе
  🌺💾хибискус
  🌻💾сончоглед
  🌼💾цут
  🌷💾лале
  🪻💾зумбул
  🌱💾садница
  🪴💾растение во саксија
  🌲💾зимзелено дрво
  🌳💾листопадно дрво
  🌴💾палма
  🌵💾кактус
  🌾💾сноп ориз
  🌿💾билка
  ☘️💾детелина
  🍀💾детелина со четири листа
  🍁💾јаворов лист
  🍂💾паднат лист
  🍃💾лист што се вее на ветрот
  🪹💾празно гнездо
  🪺💾гнездо со јајца
  🍎 Храна и пијалоци
  🍄💾печурка
  🍇💾грозје
  🍈💾диња
  🍉💾лубеница
  🍊💾мандарина
  🍋💾лимон
  🍌💾банана
  🍍💾ананас
  🥭💾манго
  🍎💾црвено јаболко
  🍏💾зелено јаболко
  🍐💾круша
  🍑💾праска
  🍒💾цреши
  🍓💾јагода
  🫐💾боровинки
  🥝💾киви
  🍅💾домат
  🫒💾маслинка
  🥥💾кокосов орев
  🥑💾авокадо
  🍆💾модар патлиџан
  🥔💾компир
  🥕💾морков
  🌽💾клас пченка
  🌶️💾лута пиперка
  🫑💾бабура
  🥒💾краставица
  🥬💾зелени листови
  🥦💾брокола
  🧄💾лук
  🧅💾кромид
  🥜💾кикиритки
  🫘💾грав
  🌰💾костен
  🫚💾корен од ѓумбир
  🫛💾мешунка
  🍞💾леб
  🥐💾кроасан
  🥖💾багет
  🫓💾гиро-пита
  🥨💾перек
  🥯💾ѓеврек
  🥞💾палачинки
  🧇💾вафла
  🧀💾парче сирење
  🍖💾месо со коска
  🍗💾копан
  🥩💾парче месо
  🥓💾сланина
  🍔💾хамбургер
  🍟💾помфрит
  🍕💾пица
  🌭💾хот дог
  🥪💾сендвич
  🌮💾тако
  🌯💾бурито
  🫔💾тамале
  🥙💾гиро
  🧆💾фалафел
  🥚💾јајце
  🍳💾готвење
  🥘💾тавче со храна
  🍲💾лонец со храна
  🫕💾топено сирење
  🥣💾сад со лажица
  🥗💾зелена салата
  🍿💾пуканки
  🧈💾путер
  🧂💾сол
  🥫💾конзервирана храна
  🍱💾јапонска храна за носење
  🍘💾колачи од ориз
  🍙💾топки од ориз
  🍚💾варен ориз
  🍛💾ориз со кари
  🍜💾длабока чинија со жешка храна
  🍝💾шпагети
  🍠💾печен сладок компир
  🍢💾јапонски ражен
  🍣💾суши
  🍤💾пржено ракче
  🍥💾спирално колаче со риба
  🥮💾месечев колач
  🍡💾јапонски слатки кнедли
  🥟💾кнедла
  🥠💾колаче на среќата
  🥡💾кутија за храна за носење
  🦀💾рак
  🦞💾јастог
  🦐💾ракче
  🦑💾лигња
  🦪💾острига
  🍦💾сладолед на точење
  🍧💾сладолед од мраз
  🍨💾сладолед
  🍩💾крофна
  🍪💾колаче
  🎂💾роденденска торта
  🍰💾овошна торта
  🧁💾тортичка
  🥧💾пита
  🍫💾чоколадо
  🍬💾бонбона
  🍭💾лижалче
  🍮💾пудинг
  🍯💾грне со мед
  🍼💾шише за бебе
  🥛💾чаша млеко
  💾топол напиток
  🫖💾чајник
  🍵💾чаша за чај без рачка
  🍶💾саке
  🍾💾шише шампањ
  🍷💾чаша за вино
  🍸💾чаша за коктел
  🍹💾тропски пијалак
  🍺💾кригла пиво
  🍻💾наздравување со кригли пиво
  🥂💾здравица
  🥃💾жесток пијалак
  🫗💾истурање течност
  🥤💾чаша со сламка
  🧋💾чај со топчиња
  🧃💾сокче во тетрапак
  🧉💾мате
  🧊💾коцка мраз
  🥢💾стапчиња за јадење
  🍽️💾виљушка и нож со чинија
  🍴💾виљушка и нож
  🥄💾лажица
  🔪💾кујнски нож
  🫙💾тегла
  🏺💾амфора
  🌍 патување и места
  🌍💾глобус што ги покажува Европа и Африка
  🌎💾глобус со Јужна и Северна Америка
  🌏💾глобус со Азија и Австралија
  🌐💾глобус со меридијаните
  🗺️💾карта на светот
  🗾💾карта на Јапонија
  🧭💾компас
  🏔️💾планина со снежен врв
  ⛰️💾планина
  🌋💾вулкан
  🗻💾планината Фуџи
  🏕️💾кампување
  🏖️💾плажа со чадор за сонце
  🏜️💾пустина
  🏝️💾пуст остров
  🏞️💾национален парк
  🏟️💾стадион
  🏛️💾класична зграда
  🏗️💾градежен објект
  🧱💾тула
  🪨💾камен
  🪵💾дрво
  🛖💾колиба
  🏘️💾куќи
  🏚️💾напуштена куќа
  🏠💾куќа
  🏡💾куќа со градина
  🏢💾деловна зграда
  🏣💾јапонска пошта
  🏤💾пошта
  🏥💾болница
  🏦💾банка
  🏨💾хотел
  🏩💾љубовен хотел
  🏪💾минимаркет
  🏫💾училиште
  🏬💾стоковна куќа
  🏭💾фабрика
  🏯💾јапонски замок
  🏰💾замок
  💒💾свадба
  🗼💾токиската кула
  🗽💾статуата на слободата
  💾црква
  🕌💾џамија
  🛕💾хиндуски храм
  🕍💾синагога
  ⛩️💾шинтоистички храм
  🕋💾ќаба
  💾фонтана
  💾шатор
  🌁💾магливо
  🌃💾ноќ со ѕвезди
  🏙️💾градски пејзаж
  🌄💾изгрејсонце над планините
  🌅💾изгрејсонце
  🌆💾градски пејзаж во приквечерина
  🌇💾зајдисонце
  🌉💾мост навечер
  ♨️💾извори на топла вода
  🎠💾коњче од вртелешка
  🛝💾лизгалка за деца
  🎡💾панорамско тркало
  🎢💾тобоган
  💈💾столб пред берберница
  🎪💾циркуски шатор
  🚂💾локомотива
  🚃💾вагон
  🚄💾брз воз
  🚅💾воз-куршум
  🚆💾воз
  🚇💾метро
  🚈💾лесна железница
  🚉💾станица
  🚊💾трамвај
  🚝💾едношинска железница
  🚞💾планинска железница
  🚋💾вагон на трамвај
  🚌💾автобус
  🚍💾автобус што пристигнува
  🚎💾тролејбус
  🚐💾минибус
  🚑💾амбуланта
  🚒💾противпожарно возило
  🚓💾полициски автомобил
  🚔💾полициски автомобил што пристигнува
  🚕💾такси
  🚖💾такси што пристигнува
  🚗💾автомобил
  🚘💾автомобил што пристигнува
  🚙💾кампинг возила
  🛻💾камионет
  🚚💾камион за испорака
  🚛💾шлепер
  🚜💾трактор
  🏎️💾тркачки автомобил
  🏍️💾мотор
  🛵💾скутер
  🦽💾инвалидска количка на рачен погон
  🦼💾инвалидска количка на моторен погон
  🛺💾авто-рикша
  🚲💾велосипед
  🛴💾тротинет
  🛹💾скејтборд
  🛼💾ролшуи
  🚏💾автобуска постојка
  🛣️💾автопат
  🛤️💾железничка пруга
  🛢️💾буре за нафта
  💾бензинска пумпа
  🛞💾тркало
  🚨💾светло на полициски автомобил
  🚥💾хоризонтален семафор
  🚦💾вертикален семафор
  🛑💾стоп
  🚧💾градежни работи на патот
  💾сидро
  🛟💾гума за спасување
  💾едреник
  🛶💾кајак
  🚤💾глисер
  🛳️💾патнички брод
  ⛴️💾траект
  🛥️💾моторен чамец
  🚢💾брод
  ✈️💾авион
  🛩️💾мал авион
  🛫💾полетување
  🛬💾слетување
  🪂💾падобран
  💺💾столица
  🚁💾хеликоптер
  🚟💾висечка железница
  🚠💾планинска жичарница
  🚡💾воздушен трамвај
  🛰️💾сателит
  🚀💾ракета
  🛸💾летечка чинија
  🛎️💾ѕвонче на рецепција
  🧳💾багаж
  💾песочен часовник
  💾превртен песочен часовник
  💾рачен часовник
  💾часовник со аларм
  ⏱️💾стоперка
  ⏲️💾тајмер
  🕰️💾часовник над каминот
  🕛💾дванаесет часот
  🕧💾дванаесет и пол
  🕐💾еден часот
  🕜💾еден и пол
  🕑💾два часот
  🕝💾два и пол
  🕒💾три часот
  🕞💾три и пол
  🕓💾четири часот
  🕟💾четири и пол
  🕔💾пет часот
  🕠💾пет и пол
  🕕💾шест часот
  🕡💾шест и пол
  🕖💾седум часот
  🕢💾седум и пол
  🕗💾осум часот
  🕣💾осум и пол
  🕘💾девет часот
  🕤💾девет и пол
  🕙💾десет часот
  🕥💾десет и пол
  🕚💾единаесет
  🕦💾единаесет и пол
  🌑💾млада месечина
  🌒💾прва фаза - новина
  🌓💾прва четвртина
  🌔💾последна фаза на осветлување
  🌕💾полна месечина
  🌖💾прва фаза на затемнување
  🌗💾последна четвртина
  🌘💾последна фаза на затемнување
  🌙💾месечев срп
  🌚💾млада месечина со лице
  🌛💾прва четвртина на месечината со лице
  🌜💾посл. четврт. на месечина со лице
  🌡️💾термометар
  ☀️💾сонце
  🌝💾полна месечина со лице
  🌞💾сонце со лице
  🪐💾планета со прстени
  💾средна бела ѕвезда
  🌟💾светлечка ѕвезда
  🌠💾ѕвезда што паѓа
  🌌💾млечниот пат
  ☁️💾облак
  💾сонце зад облак
  ⛈️💾облак со гром и дожд
  🌤️💾сонце зад мал облак
  🌥️💾сонце зад голем облак
  🌦️💾сонце зад облак со дожд
  🌧️💾облак со дожд
  🌨️💾облак со снег
  🌩️💾облак со гром
  🌪️💾торнадо
  🌫️💾магла
  🌬️💾лице на ветер
  🌀💾циклон
  🌈💾виножито
  🌂💾затворен чадор
  ☂️💾чадор
  💾чадор со капки дожд
  ⛱️💾чадор за сонце
  💾висок напон
  ❄️💾снегулка
  ☃️💾снешко
  💾снешко без снег
  ☄️💾комета
  🔥💾оган
  💧💾капка
  🌊💾бран
  🎃 активности
  🎃💾фенер од тиква
  🎄💾новогодишна елка
  🎆💾огномет
  🎇💾прскалка
  🧨💾петарда
  💾светки
  🎈💾балон
  🎉💾прскалка со конфети
  🎊💾топка со конфети
  🎋💾јапонско дрво на желбите
  🎍💾украс од бор
  🎎💾јапонски кукли
  🎏💾летало со крапови
  🎐💾ветерно ѕвонче
  🎑💾прослава на месечината
  🧧💾црвен плик
  🎀💾панделка
  🎁💾завиткан подарок
  🎗️💾панделка за сеќавање
  🎟️💾влезни билети
  🎫💾билет
  🎖️💾воен медал
  🏆💾трофеј
  🏅💾спортски медал
  🥇💾медал за прво место
  🥈💾медал за второ место
  🥉💾медал за трето место
  💾фудбалска топка
  💾топка за бејзбол
  🥎💾софтбол
  🏀💾баскет
  🏐💾одбојка
  🏈💾топка за американски фудбал
  🏉💾топка за рагби
  🎾💾тениско топче
  🥏💾летечки диск
  🎳💾куглање
  🏏💾крикет
  🏑💾хокеј на трева
  🏒💾хокеј на мраз
  🥍💾лакрос
  🏓💾пинг понг
  🏸💾бадминтон
  🥊💾боксерска ракавица
  🥋💾униформа за боречки вештини
  🥅💾мрежа на гол
  💾знаме во дупка
  ⛸️💾лизгалка
  🎣💾рибарски стап
  🤿💾нуркачка маска
  🎽💾спортска маица на прерамки
  🎿💾скии
  🛷💾санка
  🥌💾камен за карлинг
  🎯💾пикадо
  🪀💾јојо
  🪁💾летечки змеј
  🔫💾пиштол на вода
  🎱💾црна топка за билјард
  🔮💾кристална топка
  🪄💾волшебно стапче
  🎮💾видеоигра
  🕹️💾џојстик
  🎰💾автомат за игри
  🎲💾коцка
  🧩💾сложувалка
  🧸💾плишано мече
  🪅💾пињата
  🪩💾диско топка
  🪆💾руска кукла
  ♠️💾пик во карти
  ♥️💾срце во карти
  ♦️💾каро во карти
  ♣️💾треф во карти
  ♟️💾шаховски пион
  🃏💾џокер
  🀄💾плочка со црвен змеј
  🎴💾цветни карти
  🎭💾сценски уметности
  🖼️💾рамка со слика
  🎨💾сликарска палета
  🧵💾конец
  🪡💾игла за шиење
  🧶💾предиво
  🪢💾јазол
  👓 предмети
  👓💾очила
  🕶️💾очила за сонце
  🥽💾заштитни очила
  🥼💾мантил
  🦺💾безбедносен елек
  👔💾вратоврска
  👕💾маица
  👖💾фармерки
  🧣💾шал
  🧤💾ракавици
  🧥💾палто
  🧦💾чорапи
  👗💾фустан
  👘💾кимоно
  🥻💾сари
  🩱💾едноделен костим за капење
  🩲💾килоти
  🩳💾шорцеви
  👙💾бикини
  👚💾женска облека
  🪭💾лепеза
  👛💾паричник
  👜💾чанта
  👝💾торбичка
  🛍️💾кеси за пазарење
  🎒💾училишен ранец
  🩴💾апостолка
  👞💾машки чевел
  👟💾патика
  🥾💾чизми за планинарење
  🥿💾балетанка
  👠💾чевел со висока потпетица
  👡💾женска сандала
  🩰💾балетанки
  👢💾женска чизма
  🪮💾чешел
  👑💾круна
  👒💾женска шапка
  🎩💾цилиндар
  🎓💾капа за дипломирање
  🧢💾капче
  🪖💾војнички шлем
  ⛑️💾шлем со бел крст
  📿💾бројаница
  💄💾кармин
  💍💾прстен
  💎💾скапоцен камен
  🔇💾исклучен звучник
  🔈💾звучник
  🔉💾вклучен звучник
  🔊💾гласен звучник
  📢💾разглас
  📣💾мегафон
  📯💾поштенски рог
  🔔💾ѕвоно
  🔕💾пречкртано ѕвонче
  🎼💾петолиние
  🎵💾музичка нота
  🎶💾музички ноти
  🎙️💾студиски микрофон
  🎚️💾лизгач
  🎛️💾копчиња за управување
  🎤💾микрофон
  🎧💾слушалки
  📻💾радио
  🎷💾саксофон
  🪗💾хармоника
  🎸💾гитара
  🎹💾клавијатура
  🎺💾труба
  🎻💾виолина
  🪕💾бенџо
  🥁💾тапан
  🪘💾конга
  🪇💾маракас
  🪈💾флејта
  📱💾мобилен телефон
  📲💾мобилен телефон со стрелка
  ☎️💾телефон
  📞💾телефонска слушалка
  📟💾пејџер
  📠💾факс
  🔋💾батерија
  🪫💾слаба батерија
  🔌💾електричен приклучок
  💻💾лаптоп
  🖥️💾компјутер
  🖨️💾печатач
  ⌨️💾тастатура
  🖱️💾глувче за компјутер
  🖲️💾топче за управување
  💽💾минидиск
  💾💾дискета
  💿💾цд
  📀💾двд
  🧮💾сметалка
  🎥💾филмска камера
  🎞️💾филмска лента
  📽️💾филмски прожектор
  🎬💾филмска клапа
  📺💾телевизор
  📷💾фотоапарат
  📸💾фотоапарат со блиц
  📹💾видеокамера
  📼💾видеокасета
  🔍💾лупа свртена налево
  🔎💾лупа свртена надесно
  🕯️💾свеќа
  💡💾светилка
  🔦💾батериска ламба
  🏮💾црвен фенер
  🪔💾ламба дија
  📔💾тетратка со украсна корица
  📕💾затворена книга
  📖💾отворена книга
  📗💾зелена книга
  📘💾сина книга
  📙💾портокалова книга
  📚💾книги
  📓💾бележник
  📒💾тефтер
  📃💾свиткан лист
  📜💾свиток
  📄💾страница свртена нагоре
  📰💾весник
  🗞️💾замотан весник
  📑💾обележани страници
  🔖💾обележувач
  🏷️💾етикета
  💰💾вреќа со пари
  🪙💾паричка
  💴💾банкнота на јен
  💵💾банкнота на долар
  💶💾банкнота на евро
  💷💾банкнота на фунта
  💸💾пари со крилја
  💳💾кредитна картичка
  🧾💾сметка
  💹💾растечки графикон на јенот
  ✉️💾плик
  📧💾е-пошта
  📨💾плик што пристигнува
  📩💾плик со стрелка
  📤💾фиока на излезно сандаче
  📥💾фиока на влезно сандаче
  📦💾пакет
  📫💾затворено сандаче со кренато знаменце
  📪💾затворено сандаче со спуштено знаменце
  📬💾отворено сандаче со кренато знаменце
  📭💾отворено сандаче со спуштено знаменце
  📮💾поштенско сандаче
  🗳️💾гласачка кутија со гласачко ливче
  ✏️💾молив
  ✒️💾црно перо
  🖋️💾наливно перо
  🖊️💾пенкало
  🖌️💾четка за боење
  🖍️💾креон
  📝💾белешка
  💼💾актовка
  📁💾папка
  📂💾отворена папка
  🗂️💾прегради на картотека
  📅💾календар
  📆💾календар на кинење
  🗒️💾тетратка со спирала
  🗓️💾календар со спирала
  📇💾држач за картички
  📈💾растечки графикон
  📉💾опаѓачки графикон
  📊💾столбест дијаграм
  📋💾табла за хартија
  📌💾притискач
  📍💾топуска
  📎💾спојувалка
  🖇️💾поврзани спојувалки
  📏💾прав линијар
  📐💾триаголен линијар
  ✂️💾ножици
  🗃️💾кутија за картотека
  🗄️💾шкаф за картотека
  🗑️💾корпа за отпадоци
  🔒💾заклучен катанец
  🔓💾отклучен катанец
  🔏💾заклучен катанец со перо
  🔐💾заклучен катанец со клуч
  🔑💾клуч
  🗝️💾стар клуч
  🔨💾чекан
  🪓💾секира
  ⛏️💾копач
  ⚒️💾чекан и копач
  🛠️💾чекан и француски клуч
  🗡️💾кама
  ⚔️💾вкрстени мечови
  💣💾бомба
  🪃💾бумеранг
  🏹💾лак и стрела
  🛡️💾штит
  🪚💾столарска пила
  🔧💾француски клуч
  🪛💾шрафцигер
  🔩💾завртка и навртка
  ⚙️💾запченик
  🗜️💾стега
  ⚖️💾механичка вага
  🦯💾стап за слепи
  🔗💾алка
  ⛓️💾синџири
  🪝💾кука
  🧰💾кутија за алат
  🧲💾магнет
  🪜💾скалила
  ⚗️💾дестилатор
  🧪💾епрувета
  🧫💾петриев сад
  🧬💾днк
  🔬💾микроскоп
  🔭💾телескоп
  📡💾сателитска антена
  💉💾шприц
  🩸💾капка крв
  💊💾капсула
  🩹💾леплив фластер
  🩼💾патерица
  🩺💾стетоскоп
  🩻💾рендген
  🚪💾врата
  🛗💾лифт
  🪞💾огледало
  🪟💾прозорец
  🛏️💾кревет
  🛋️💾кауч и ламба
  🪑💾стол
  🚽💾тоалетна школка
  🪠💾одзатнувач
  🚿💾туш
  🛁💾када
  🪤💾стапица за глувци
  🪒💾брич
  🧴💾шише со лосион
  🧷💾безопасна игла
  🧹💾метла
  🧺💾корпа
  🧻💾ролна хартија
  🪣💾кофа
  🧼💾сапун
  🫧💾меурчиња
  🪥💾четкичка за заби
  🧽💾сунѓер
  🧯💾противпожарен апарат
  🛒💾шопинг
  🚬💾цигара
  ⚰️💾ковчег
  🪦💾надгробна плоча
  ⚱️💾погребна урна
  🧿💾назар (амајлија)
  🪬💾хамса
  🗿💾монолитни статуи
  🪧💾натпис
  🪪💾лична карта
  🏧 симболи и знаци
  🏧💾банкомат
  🚮💾канта за отпадоци
  🚰💾вода за пиење
  💾инвалидска количка
  🚹💾машки тоалет
  🚺💾женски тоалет
  🚻💾тоалет
  🚼💾простор за преслекување бебе
  🚾💾вц
  🛂💾пасошка контрола
  🛃💾царина
  🛄💾подигање багаж
  🛅💾чување багаж
  ⚠️💾предупредување
  🚸💾деца на патот
  💾забрана за сообраќај во една насока
  🚫💾забрана за влез
  🚳💾забрана за велосипеди
  🚭💾забрана за пушење
  🚯💾забрана за фрлање отпадоци
  🚱💾водата не е за пиење
  🚷💾забрана за пешаци
  📵💾забрана за мобилни телефони
  🔞💾забрана за малолетници
  ☢️💾радиоактивно
  ☣️💾биолошка опасност
  ⬆️💾стрелка нагоре
  ↗️💾стрелка нагоре десно
  ➡️💾стрелка надесно
  ↘️💾стрелка надолу десно
  ⬇️💾стрелка надолу
  ↙️💾стрелка надолу лево
  ⬅️💾стрелка налево
  ↖️💾стрелка нагоре лево
  ↕️💾стрелка нагоре-надолу
  ↔️💾стрелка налево-надесно
  ↩️💾стрелка надесно што врти лево
  ↪️💾стрелка налево што врти десно
  ⤴️💾десна стрелка што врти нагоре
  ⤵️💾десна стрелка што врти надолу
  🔃💾вертикални стрелки што вртат надесно
  🔄💾копче со стрелки што вртат налево
  🔙💾стрелка за назад
  🔚💾стрелка за крај
  🔛💾стрелка за вклучено
  🔜💾стрелка за наскоро
  🔝💾стрелка за горе
  🛐💾место за богослужба
  ⚛️💾атом
  🕉️💾ом
  ✡️💾ѕвездата на Давид
  ☸️💾тркалото на дарма
  ☯️💾јин јанг
  ✝️💾латински крст
  ☦️💾православен крст
  ☪️💾ѕвезда и полумесечина
  ☮️💾мир
  🕎💾менора
  🔯💾шестокрака ѕвезда со точка
  🪯💾канда
  💾хороскопски знак овен
  💾хороскопски знак бик
  💾хороскопски знак близнаци
  💾хороскопски знак рак
  💾хороскопски знак лав
  💾хороскопски знак девица
  💾хороскопски знак вага
  💾хороскопски знак скорпија
  💾хороскопски знак стрелец
  💾хороскопски знак јарец
  💾хороскопски знак водолија
  💾хороскопски знак риби
  💾хороскопски знак змијоносец
  🔀💾копче за пуштање по случаен избор
  🔁💾копче за повторување
  🔂💾копче за повторување една песна
  ▶️💾копче за пуштање
  💾копче за брзо премотување нанапред
  ⏭️💾копче за следна песна
  ⏯️💾копче за пуштање или паузирање
  ◀️💾копче за премотување наназад
  💾копче за брзо премотување наназад
  ⏮️💾копче за последна песна
  🔼💾копче за горе
  💾копче за брзо горе
  🔽💾копче за долу
  💾копче за брзо долу
  ⏸️💾копче за пауза
  ⏹️💾копче за стоп
  ⏺️💾копче за снимање
  ⏏️💾копче за исфрлање
  🎦💾кино
  🔅💾копче за затемнување
  🔆💾копче за осветлување
  📶💾цртички на антената
  🛜💾безжично
  📳💾режим на вибрации
  📴💾мобилниот телефон е исклучен
  ♀️💾знак за женско
  ♂️💾знак за машко
  ⚧️💾трансродов симбол
  ✖️💾множење
  💾плус
  💾минус
  💾делење
  🟰💾задебелен знак за равенство
  ♾️💾бесконечност
  ‼️💾двоен извичник
  ⁉️💾извичник и прашалник
  💾црвен прашалник
  💾бел прашалник
  💾бел извичник
  💾црвен извичник
  〰️💾брановидна цртичка
  💱💾размена на валути
  💲💾задебелен знак за долар
  ⚕️💾медицински симбол
  ♻️💾симбол за рециклирање
  ⚜️💾трилистен цвет од лилјан
  🔱💾трозабец
  📛💾значка со име
  🔰💾почетник на јапонски
  💾празен црвен круг
  💾копче за штиклирање
  ☑️💾штиклирано поле
  ✔️💾знак за штиклирање
  💾знак за пречкртано
  💾копче со знак за пречкртано
  💾свиткана јамка
  💾двојна свиткана јамка
  〽️💾почеток на пеење
  ✳️💾ѕвездичка со осум крака
  ✴️💾ѕвезда со осум крака
  ❇️💾искра
  ©️💾авторски права
  ®️💾регистриран
  ™️💾заштитен знак
  #️⃣💾копче: #
  *️⃣💾копче: *
  0️⃣💾копче: 0
  1️⃣💾копче: 1
  2️⃣💾копче: 2
  3️⃣💾копче: 3
  4️⃣💾копче: 4
  5️⃣💾копче: 5
  6️⃣💾копче: 6
  7️⃣💾копче: 7
  8️⃣💾копче: 8
  9️⃣💾копче: 9
  🔟💾копче: 10
  🔠💾латински големи букви
  🔡💾латински мали букви
  🔢💾броеви
  🔣💾симболи
  🔤💾латински букви
  🅰️💾копче А (крвна група)
  🆎💾копче АБ (крвна група)
  🅱️💾копче Б (крвна група)
  🆑💾копче ЦЛ
  🆒💾копче КУЛ
  🆓💾копче ФРИ
  ℹ️💾информации
  🆔💾копче ИД
  Ⓜ️💾буквата м во круг
  🆕💾копче ЊУ
  🆖💾копче НГ
  🅾️💾копче О (крвна група)
  🆗💾копче ОК
  🅿️💾копче П
  🆘💾копче СОС
  🆙💾копче УП!
  🆚💾копче ВС
  🈁💾копче „тука“ на јапонски
  🈂️💾копче „услугата се наплаќа“ на јапонски
  🈷️💾копче „месечна сума“ на јапонски
  🈶💾копче „не е бесплатно“ на јапонски
  🈯💾копче „резервирано“ на јапонски
  🉐💾копче „зделка“ на јапонски
  🈹💾копче „попуст“ на јапонски
  🈚💾копче „бесплатно“ на јапонски
  🈲💾копче „забрането“ на јапонски
  🉑💾копче „прифатливо“ на јапонски
  🈸💾копче „апликација“ на јапонски
  🈴💾копче „преодна оцена“ на јапонски
  🈳💾копче „слободно“ на јапонски
  ㊗️💾копче „честитки“ на јапонски
  ㊙️💾копче „тајно“ на јапонски
  🈺💾копче „отворено“ на јапонски
  🈵💾копче „зафатено“ на јапонски
  🔴💾црвен круг
  🟠💾портокалов круг
  🟡💾жолт круг
  🟢💾зелен круг
  🔵💾син круг
  🟣💾виолетов круг
  🟤💾кафен круг
  💾црн круг
  💾бел круг
  🟥💾црвен квадрат
  🟧💾портокалов квадрат
  🟨💾жолт квадрат
  🟩💾зелен квадрат
  🟦💾син квадрат
  🟪💾виолетов квадрат
  🟫💾кафен квадрат
  💾голем црн квадрат
  💾голем бел квадрат
  ◼️💾среден црн квадрат
  ◻️💾среден бел квадрат
  💾црн квадрат со средна големина
  💾бел квадрат со средна големина
  ▪️💾мал црн квадрат
  ▫️💾мал бел квадрат
  🔶💾голем портокалов дијамант
  🔷💾голем син дијамант
  🔸💾мал портокалов дијамант
  🔹💾мал син дијамант
  🔺💾црвен триаголник свртен нагоре
  🔻💾црвен триаголник свртен надолу
  💠💾дијамант со точка
  🔘💾тркалезно копче
  🔳💾бело квадратно копче
  🔲💾црно квадратно копче
  🏁 знамиња
  🏁💾шаховско знаме
  🚩💾триаголно знаме
  🎌💾вкрстени знамиња
  🏴💾црно знаме
  🏳️💾бело знаме
  🏳️‍🌈💾знаме на виножитото
  🏳️‍⚧️💾сино-розово-бело знаме
  🏴‍☠️💾пиратско знаме
  🇦🇨💾знаме: Остров Асенсион
  🇦🇩💾знаме: Андора
  🇦🇪💾знаме: Обединети Арапски Емирати
  🇦🇫💾знаме: Авганистан
  🇦🇬💾знаме: Антига и Барбуда
  🇦🇮💾знаме: Ангвила
  🇦🇱💾знаме: Албанија
  🇦🇲💾знаме: Ерменија
  🇦🇴💾знаме: Ангола
  🇦🇶💾знаме: Антарктик
  🇦🇷💾знаме: Аргентина
  🇦🇸💾знаме: Американска Самоа
  🇦🇹💾знаме: Австрија
  🇦🇺💾знаме: Австралија
  🇦🇼💾знаме: Аруба
  🇦🇽💾знаме: Оландски Острови
  🇦🇿💾знаме: Азербејџан
  🇧🇦💾знаме: Босна и Херцеговина
  🇧🇧💾знаме: Барбадос
  🇧🇩💾знаме: Бангладеш
  🇧🇪💾знаме: Белгија
  🇧🇫💾знаме: Буркина Фасо
  🇧🇬💾знаме: Бугарија
  🇧🇭💾знаме: Бахреин
  🇧🇮💾знаме: Бурунди
  🇧🇯💾знаме: Бенин
  🇧🇱💾знаме: Свети Вартоломеј
  🇧🇲💾знаме: Бермуди
  🇧🇳💾знаме: Брунеј
  🇧🇴💾знаме: Боливија
  🇧🇶💾знаме: Карипска Холандија
  🇧🇷💾знаме: Бразил
  🇧🇸💾знаме: Бахами
  🇧🇹💾знаме: Бутан
  🇧🇻💾знаме: Остров Буве
  🇧🇼💾знаме: Боцвана
  🇧🇾💾знаме: Белорусија
  🇧🇿💾знаме: Белизе
  🇨🇦💾знаме: Канада
  🇨🇨💾знаме: Кокосови (Килиншки) Острови
  🇨🇩💾знаме: Конго - Киншаса
  🇨🇫💾знаме: Централноафриканска Република
  🇨🇬💾знаме: Конго - Бразавил
  🇨🇭💾знаме: Швајцарија
  🇨🇮💾знаме: Брегот на Слоновата Коска
  🇨🇰💾знаме: Кукови Острови
  🇨🇱💾знаме: Чиле
  🇨🇲💾знаме: Камерун
  🇨🇳💾знаме: Кина
  🇨🇴💾знаме: Колумбија
  🇨🇵💾знаме: Остров Клипертон
  🇨🇷💾знаме: Костарика
  🇨🇺💾знаме: Куба
  🇨🇻💾знаме: Кабо Верде
  🇨🇼💾знаме: Курасао
  🇨🇽💾знаме: Божиќен Остров
  🇨🇾💾знаме: Кипар
  🇨🇿💾знаме: Чешка
  🇩🇪💾знаме: Германија
  🇩🇬💾знаме: Диего Гарсија
  🇩🇯💾знаме: Џибути
  🇩🇰💾знаме: Данска
  🇩🇲💾знаме: Доминика
  🇩🇴💾знаме: Доминиканска Република
  🇩🇿💾знаме: Алжир
  🇪🇦💾знаме: Сеута и Мелиља
  🇪🇨💾знаме: Еквадор
  🇪🇪💾знаме: Естонија
  🇪🇬💾знаме: Египет
  🇪🇭💾знаме: Западна Сахара
  🇪🇷💾знаме: Еритреја
  🇪🇸💾знаме: Шпанија
  🇪🇹💾знаме: Етиопија
  🇪🇺💾знаме: Европска унија
  🇫🇮💾знаме: Финска
  🇫🇯💾знаме: Фиџи
  🇫🇰💾знаме: Фолкландски Острови
  🇫🇲💾знаме: Микронезија
  🇫🇴💾знаме: Фарски Острови
  🇫🇷💾знаме: Франција
  🇬🇦💾знаме: Габон
  🇬🇧💾знаме: Обединето Кралство
  🇬🇩💾знаме: Гренада
  🇬🇪💾знаме: Грузија
  🇬🇫💾знаме: Француска Гвајана
  🇬🇬💾знаме: Гернзи
  🇬🇭💾знаме: Гана
  🇬🇮💾знаме: Гибралтар
  🇬🇱💾знаме: Гренланд
  🇬🇲💾знаме: Гамбија
  🇬🇳💾знаме: Гвинеја
  🇬🇵💾знаме: Гвадалупе
  🇬🇶💾знаме: Екваторска Гвинеја
  🇬🇷💾знаме: Грција
  🇬🇸💾знаме: Јужна Џорџија и Јужни Сендвички Острови
  🇬🇹💾знаме: Гватемала
  🇬🇺💾знаме: Гуам
  🇬🇼💾знаме: Гвинеја Бисао
  🇬🇾💾знаме: Гвајана
  🇭🇰💾знаме: Хонгконг САР Кина
  🇭🇲💾знаме: Остров Херд и Острови Мекдоналд
  🇭🇳💾знаме: Хондурас
  🇭🇷💾знаме: Хрватска
  🇭🇹💾знаме: Хаити
  🇭🇺💾знаме: Унгарија
  🇮🇨💾знаме: Канарски Острови
  🇮🇩💾знаме: Индонезија
  🇮🇪💾знаме: Ирска
  🇮🇱💾знаме: Израел
  🇮🇲💾знаме: Остров Ман
  🇮🇳💾знаме: Индија
  🇮🇴💾знаме: Британска Индоокеанска Територија
  🇮🇶💾знаме: Ирак
  🇮🇷💾знаме: Иран
  🇮🇸💾знаме: Исланд
  🇮🇹💾знаме: Италија
  🇯🇪💾знаме: Џерси
  🇯🇲💾знаме: Јамајка
  🇯🇴💾знаме: Јордан
  🇯🇵💾знаме: Јапонија
  🇰🇪💾знаме: Кенија
  🇰🇬💾знаме: Киргистан
  🇰🇭💾знаме: Камбоџа
  🇰🇮💾знаме: Кирибати
  🇰🇲💾знаме: Коморски Острови
  🇰🇳💾знаме: Свети Китс и Невис
  🇰🇵💾знаме: Северна Кореја
  🇰🇷💾знаме: Јужна Кореја
  🇰🇼💾знаме: Кувајт
  🇰🇾💾знаме: Кајмански Острови
  🇰🇿💾знаме: Казахстан
  🇱🇦💾знаме: Лаос
  🇱🇧💾знаме: Либан
  🇱🇨💾знаме: Сент Лусија
  🇱🇮💾знаме: Лихтенштајн
  🇱🇰💾знаме: Шри Ланка
  🇱🇷💾знаме: Либерија
  🇱🇸💾знаме: Лесото
  🇱🇹💾знаме: Литванија
  🇱🇺💾знаме: Луксембург
  🇱🇻💾знаме: Латвија
  🇱🇾💾знаме: Либија
  🇲🇦💾знаме: Мароко
  🇲🇨💾знаме: Монако
  🇲🇩💾знаме: Молдавија
  🇲🇪💾знаме: Црна Гора
  🇲🇫💾знаме: Сент Мартин
  🇲🇬💾знаме: Мадагаскар
  🇲🇭💾знаме: Маршалски Острови
  🇲🇰💾знаме: Северна Македонија
  🇲🇱💾знаме: Мали
  🇲🇲💾знаме: Мјанмар (Бурма)
  🇲🇳💾знаме: Монголија
  🇲🇴💾знаме: Макао САР
  🇲🇵💾знаме: Северни Маријански Острови
  🇲🇶💾знаме: Мартиник
  🇲🇷💾знаме: Мавританија
  🇲🇸💾знаме: Монсерат
  🇲🇹💾знаме: Малта
  🇲🇺💾знаме: Маврициус
  🇲🇻💾знаме: Малдиви
  🇲🇼💾знаме: Малави
  🇲🇽💾знаме: Мексико
  🇲🇾💾знаме: Малезија
  🇲🇿💾знаме: Мозамбик
  🇳🇦💾знаме: Намибија
  🇳🇨💾знаме: Нова Каледонија
  🇳🇪💾знаме: Нигер
  🇳🇫💾знаме: Норфолшки Остров
  🇳🇬💾знаме: Нигерија
  🇳🇮💾знаме: Никарагва
  🇳🇱💾знаме: Холандија
  🇳🇴💾знаме: Норвешка
  🇳🇵💾знаме: Непал
  🇳🇷💾знаме: Науру
  🇳🇺💾знаме: Ниује
  🇳🇿💾знаме: Нов Зеланд
  🇴🇲💾знаме: Оман
  🇵🇦💾знаме: Панама
  🇵🇪💾знаме: Перу
  🇵🇫💾знаме: Француска Полинезија
  🇵🇬💾знаме: Папуа Нова Гвинеја
  🇵🇭💾знаме: Филипини
  🇵🇰💾знаме: Пакистан
  🇵🇱💾знаме: Полска
  🇵🇲💾знаме: Сент Пјер и Микелан
  🇵🇳💾знаме: Питкернски Острови
  🇵🇷💾знаме: Порторико
  🇵🇸💾знаме: Палестински Територии
  🇵🇹💾знаме: Португалија
  🇵🇼💾знаме: Палау
  🇵🇾💾знаме: Парагвај
  🇶🇦💾знаме: Катар
  🇷🇪💾знаме: Рејунион
  🇷🇴💾знаме: Романија
  🇷🇸💾знаме: Србија
  🇷🇺💾знаме: Русија
  🇷🇼💾знаме: Руанда
  🇸🇦💾знаме: Саудиска Арабија
  🇸🇧💾знаме: Соломонски Острови
  🇸🇨💾знаме: Сејшели
  🇸🇩💾знаме: Судан
  🇸🇪💾знаме: Шведска
  🇸🇬💾знаме: Сингапур
  🇸🇭💾знаме: Света Елена
  🇸🇮💾знаме: Словенија
  🇸🇯💾знаме: Свалбард и Јан Мајен
  🇸🇰💾знаме: Словачка
  🇸🇱💾знаме: Сиера Леоне
  🇸🇲💾знаме: Сан Марино
  🇸🇳💾знаме: Сенегал
  🇸🇴💾знаме: Сомалија
  🇸🇷💾знаме: Суринам
  🇸🇸💾знаме: Јужен Судан
  🇸🇹💾знаме: Саун Томе и Принсип
  🇸🇻💾знаме: Ел Салвадор
  🇸🇽💾знаме: Свети Мартин
  🇸🇾💾знаме: Сирија
  🇸🇿💾знаме: Свазиленд
  🇹🇦💾знаме: Тристан да Куња
  🇹🇨💾знаме: Острови Туркс и Каикос
  🇹🇩💾знаме: Чад
  🇹🇫💾знаме: Француски Јужни Територии
  🇹🇬💾знаме: Того
  🇹🇭💾знаме: Тајланд
  🇹🇯💾знаме: Таџикистан
  🇹🇰💾знаме: Токелау
  🇹🇱💾знаме: Тимор Лесте
  🇹🇲💾знаме: Туркменистан
  🇹🇳💾знаме: Тунис
  🇹🇴💾знаме: Тонга
  🇹🇷💾знаме: Турција
  🇹🇹💾знаме: Тринидад и Тобаго
  🇹🇻💾знаме: Тувалу
  🇹🇼💾знаме: Тајван
  🇹🇿💾знаме: Танзанија
  🇺🇦💾знаме: Украина
  🇺🇬💾знаме: Уганда
  🇺🇲💾знаме: Американски територии во Пацификот
  🇺🇳💾знаме: Обединети нации
  🇺🇸💾знаме: Соединети Американски Држави
  🇺🇾💾знаме: Уругвај
  🇺🇿💾знаме: Узбекистан
  🇻🇦💾знаме: Ватикан
  🇻🇨💾знаме: Сент Винсент и Гренадини
  🇻🇪💾знаме: Венецуела
  🇻🇬💾знаме: Британски Девствени Острови
  🇻🇮💾знаме: Американски Девствени Острови
  🇻🇳💾знаме: Виетнам
  🇻🇺💾знаме: Вануату
  🇼🇫💾знаме: Валис и Футуна
  🇼🇸💾знаме: Самоа
  🇽🇰💾знаме: Косово
  🇾🇪💾знаме: Јемен
  🇾🇹💾знаме: Мајот
  🇿🇦💾знаме: Јужноафриканска Република
  🇿🇲💾знаме: Замбија
  🇿🇼💾знаме: Зимбабве
  🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿💾знаме: Англија
  🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿💾знаме: Шкотска
  🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿💾знаме: Велс

  полот: 🧒 пол: личност, 👦 Пол Машки, 👧 Пол Жена

  🧒 пол: личност
  🧒💾дете
  🧑💾возрасно лице
  👱💾русокосо лице
  🧔💾забраден човек
  🧑‍🦰💾возрасно лице: црвена коса
  🧑‍🦱💾возрасно лице: кадрава коса
  🧑‍🦳💾возрасно лице: бела коса
  🧑‍🦲💾возрасно лице: ќелав
  🧓💾постаро возрасно лице
  🙍💾намуртен човек
  🙎💾налутен човек
  🙅💾човек што неодобрува
  🙆💾човек што одобрува
  💁💾лице со феминизиран гест
  🙋💾лице со подигната рака
  🧏💾глуво лице
  🙇💾човек кој се поклонува
  🤦💾неверување
  🤷💾кревање раменици
  🧑‍⚕️💾здравствен работник
  🧑‍🎓💾студент
  🧑‍🏫💾учител
  🧑‍⚖️💾судија
  🧑‍🌾💾фармер
  🧑‍🍳💾готвач
  🧑‍🔧💾механичар
  🧑‍🏭💾работник во фабрика
  🧑‍💼💾канцелариски работник
  🧑‍🔬💾научник
  🧑‍💻💾технолог
  🧑‍🎤💾пејач
  🧑‍🎨💾уметник
  🧑‍✈️💾пилот
  🧑‍🚀💾астронаут
  🧑‍🚒💾пожарникар
  👮💾полицаец/полицајка
  🕵️💾детектив(ка)
  💂💾гардист(ка)
  👷💾градежен работник
  👳💾лице со турбан
  👲💾маж со кинеска капа
  🤵💾човек во смокинг
  👰💾човек со превез
  🧑‍🍼💾лице храни бебе
  🧑‍🎄💾лице Мраз
  🦸💾суперхерој
  🦹💾супер-негативец
  🧙💾магичар
  🧛💾вампир
  🧜💾морско лице
  🧝💾шумски елф
  🧞💾џини
  🧟💾зомби
  💆💾масажа на лице
  💇💾потстрижување
  🚶💾лице пешачи
  🧍💾лице кое стои
  🧎💾лице кое клечи
  🧑‍🦯💾лице со стап за слепи
  🧑‍🦼💾лице во моторизирана количка
  🧑‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка
  🏃💾лице трча
  🕴️💾лебдечки човек во деловен костум
  🧖💾лице во парна соба
  🧗💾лице планинари
  🤺💾мечувач
  🏌️💾играч на голф
  🏄💾лице кое сурфа
  🚣💾веслање чамец
  🏊💾лице кое плива
  ⛹️💾човек со топка
  🏋️💾кревање тегови
  🚴💾лице кое вози велосипед
  🚵💾лице кое вози планински велосипед
  🤸💾лице прави ѕвезда
  🤽💾ватерполо
  🤾💾ракомет
  🤹💾жонглирање
  🧘💾лице во положба лотус
  🛀💾човек во када
  🛌💾човек во кревет
  👦 Пол Машки
  👦💾момче
  👨💾маж
  🧔‍♂️💾маж: брада
  👨‍🦰💾маж: црвена коса
  👨‍🦱💾маж: кадрава коса
  👨‍🦳💾маж: бела коса
  👨‍🦲💾маж: ќелав
  👱‍♂️💾русокос маж
  👴💾старец
  🙍‍♂️💾намуртен маж
  🙎‍♂️💾налутен маж
  🙅‍♂️💾маж што неодобрува
  🙆‍♂️💾маж што одобрува
  💁‍♂️💾феминизиран маж
  🙋‍♂️💾маж со подигната рака
  🧏‍♂️💾глув маж
  🙇‍♂️💾маж се поклонува
  🤦‍♂️💾маж и неверување
  🤷‍♂️💾маж и кревање раменици
  👨‍⚕️💾доктор
  👨‍🎓💾маж студент
  👨‍🏫💾маж учител
  👨‍⚖️💾маж судија
  👨‍🌾💾земјоделец
  👨‍🍳💾маж готвач
  👨‍🔧💾маж механичар
  👨‍🏭💾работник
  👨‍💼💾административец
  👨‍🔬💾маж научник
  👨‍💻💾маж технолог
  👨‍🎤💾маж пејач
  👨‍🎨💾маж уметник
  👨‍✈️💾маж пилот
  👨‍🚀💾маж астронаут
  👨‍🚒💾маж пожарникар
  👮‍♂️💾полицаец
  🕵️‍♂️💾детектив
  💂‍♂️💾гардист
  👷‍♂️💾градежник
  🤴💾принц
  👳‍♂️💾маж со турбан
  🤵‍♂️💾маж во смокинг
  👰‍♂️💾маж со превез
  👨‍🍼💾маж храни бебе
  🦸‍♂️💾маж суперхерој
  🦹‍♂️💾маж супернегативец
  🧙‍♂️💾маж магичар
  🧚‍♂️💾виленик
  🧛‍♂️💾маж вампир
  🧜‍♂️💾маж сирена
  🧝‍♂️💾маж шумски елф
  🧞‍♂️💾маж џини
  🧟‍♂️💾маж зомби
  💆‍♂️💾маж и масажа на лице
  💇‍♂️💾маж се потстрижува
  🚶‍♂️💾маж пешачи
  🧍‍♂️💾маж кој стои
  🧎‍♂️💾маж кој клечи
  👨‍🦯💾маж со стап за слепи
  👨‍🦼💾маж во моторизирана количка
  👨‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка
  🏃‍♂️💾маж трча
  🕺💾танчер
  🧖‍♂️💾маж во парна соба
  🧗‍♂️💾маж планинари
  🏌️‍♂️💾голфер
  🏄‍♂️💾сурфер
  🚣‍♂️💾веслач
  🏊‍♂️💾пливач
  ⛹️‍♂️💾маж со топка
  🏋️‍♂️💾маж крева тегови
  🚴‍♂️💾велосипедист
  🚵‍♂️💾планински велосипедист
  🤸‍♂️💾маж прави ѕвезда
  🤽‍♂️💾ватерполист
  🤾‍♂️💾ракометар
  🤹‍♂️💾жонглер
  🧘‍♂️💾маж во положба лотус
  👧 Пол Жена
  👧💾девојче
  🧔‍♀️💾жена: брада
  👩💾жена
  👩‍🦰💾жена: црвена коса
  👩‍🦱💾жена: кадрава коса
  👩‍🦳💾жена: бела коса
  👩‍🦲💾жена: ќелав
  👱‍♀️💾русокоса жена
  👵💾старица
  🙍‍♀️💾намуртена жена
  🙎‍♀️💾налутена жена
  🙅‍♀️💾жена што неодобрува
  🙆‍♀️💾жена што одобрува
  💁‍♀️💾шмизла
  🙋‍♀️💾жена со подигната рака
  🧏‍♀️💾глува жена
  🙇‍♀️💾жена се поклонува
  🤦‍♀️💾жена и неверување
  🤷‍♀️💾жена и кревање раменици
  👩‍⚕️💾докторка
  👩‍🎓💾студентка
  👩‍🏫💾учителка
  👩‍⚖️💾судијка
  👩‍🌾💾земјоделка
  👩‍🍳💾готвачка
  👩‍🔧💾механичарка
  👩‍🏭💾работничка
  👩‍💼💾административка
  👩‍🔬💾жена научник
  👩‍💻💾жена технолог
  👩‍🎤💾пејачка
  👩‍🎨💾уметничка
  👩‍✈️💾жена пилот
  👩‍🚀💾жена астронаут
  👩‍🚒💾жена пожарникар
  👮‍♀️💾полицајка
  🕵️‍♀️💾детективка
  💂‍♀️💾гардистка
  👷‍♀️💾жена градежник
  👸💾принцеза
  👳‍♀️💾жена со турбан
  🧕💾жена со шамија
  🤵‍♀️💾жена во смокинг
  👰‍♀️💾жена со превез
  🤰💾трудница
  👩‍🍼💾жена храни бебе
  🦸‍♀️💾жена-суперхерој
  🦹‍♀️💾жена супернегативец
  🧙‍♀️💾жена магичар
  🧚‍♀️💾жена самовила
  🧛‍♀️💾жена вампир
  🧝‍♀️💾жена шумски елф
  🧞‍♀️💾жена џини
  🧟‍♀️💾жена зомби
  💆‍♀️💾жена и масажа на лице
  💇‍♀️💾жена се потстрижува
  🚶‍♀️💾жена пешачи
  🧍‍♀️💾жена која стои
  🧎‍♀️💾жена која клечи
  👩‍🦯💾жена со стап за слепи
  👩‍🦼💾жена во моторизирана количка
  👩‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка
  🏃‍♀️💾жена трча
  💃💾танчерка
  🧖‍♀️💾жена во парна соба
  🧗‍♀️💾жена планинари
  🏌️‍♀️💾голферка
  🏄‍♀️💾сурферка
  🚣‍♀️💾веслачка
  🏊‍♀️💾пливачка
  ⛹️‍♀️💾жена со топка
  🏋️‍♀️💾жена крева тегови
  🚴‍♀️💾велосипедистка
  🚵‍♀️💾планинска велосипедистка
  🤸‍♀️💾жена прави ѕвезда
  🤽‍♀️💾ватерполистка
  🤾‍♀️💾ракометарка
  🤹‍♀️💾жонглерка
  🧘‍♀️💾жена во положба лотус

  тонови на кожата: 🏻 светол тон на кожа, 🏼 средно-светол тон на кожа, 🏽 среден тон на кожа, 🏾 средно-темен тон на кожа, 🏿 темен тон на кожа, 👩🏻‍🤝‍👨🏾 повеќе нијанси на кожата

  🏻 светол тон на кожа
  👋🏻💾мавтање со рака: тип на кожа 1–2
  🤚🏻💾подигната дланка: тип на кожа 1–2
  🖐🏻💾крената рака со раширени прсти: тип на кожа 1–2
  ✋🏻💾крената рака: тип на кожа 1–2
  🖖🏻💾вулкански поздрав: тип на кожа 1–2
  🫱🏻💾рака на десно: тип на кожа 1–2
  🫲🏻💾рака на лево: тип на кожа 1–2
  🫳🏻💾рака со дланката надолу: тип на кожа 1–2
  🫴🏻💾рака со дланката нагоре: тип на кожа 1–2
  🫷🏻💾дланка турка налево: тип на кожа 1–2
  🫸🏻💾дланка турка надесно: тип на кожа 1–2
  👌🏻💾рака што се согласува: тип на кожа 1–2
  🤌🏻💾стиснати прсти: тип на кожа 1–2
  🤏🏻💾дланка што штипе: тип на кожа 1–2
  ✌🏻💾рака покажува победа: тип на кожа 1–2
  🤞🏻💾стискање палци: тип на кожа 1–2
  🫰🏻💾рака со вкрстени палец и показалец: тип на кожа 1–2
  🤟🏻💾знак „те сакам“: тип на кожа 1–2
  🤘🏻💾рака што покажува рогови: тип на кожа 1–2
  🤙🏻💾јави ми се: тип на кожа 1–2
  👈🏻💾показалец свртен налево: тип на кожа 1–2
  👉🏻💾показалец свртен надесно: тип на кожа 1–2
  👆🏻💾показалец свртен нагоре: тип на кожа 1–2
  🖕🏻💾среден прст: тип на кожа 1–2
  👇🏻💾показалец свртен надолу: тип на кожа 1–2
  ☝🏻💾показалец нагоре: тип на кожа 1–2
  🫵🏻💾показалец покажува кон гледачот: тип на кожа 1–2
  👍🏻💾палец нагоре: тип на кожа 1–2
  👎🏻💾палец надолу: тип на кожа 1–2
  ✊🏻💾крената тупаница: тип на кожа 1–2
  👊🏻💾тупаница што се приближува: тип на кожа 1–2
  🤛🏻💾лева тупаница: тип на кожа 1–2
  🤜🏻💾десна тупаница: тип на кожа 1–2
  👏🏻💾аплауз: тип на кожа 1–2
  🙌🏻💾кренати дланки: тип на кожа 1–2
  🫶🏻💾срце од раце: тип на кожа 1–2
  👐🏻💾отворени дланки: тип на кожа 1–2
  🤲🏻💾дланки една до друга: тип на кожа 1–2
  🤝🏻💾ракување: тип на кожа 1–2
  🙏🏻💾споени дланки: тип на кожа 1–2
  ✍🏻💾рака што пишува: тип на кожа 1–2
  💅🏻💾лак за нокти: тип на кожа 1–2
  🤳🏻💾селфи: тип на кожа 1–2
  💪🏻💾покажува бицепс: тип на кожа 1–2
  🦵🏻💾нога: тип на кожа 1–2
  🦶🏻💾стапало: тип на кожа 1–2
  👂🏻💾уво: тип на кожа 1–2
  🦻🏻💾уво со апарат за слушање: тип на кожа 1–2
  👃🏻💾нос: тип на кожа 1–2
  👶🏻💾бебе: тип на кожа 1–2
  🧒🏻💾дете: тип на кожа 1–2
  👦🏻💾момче: тип на кожа 1–2
  👧🏻💾девојче: тип на кожа 1–2
  🧑🏻💾возрасно лице: тип на кожа 1–2
  👱🏻💾русокосо лице: тип на кожа 1–2
  👨🏻💾маж: тип на кожа 1–2
  🧔🏻💾забраден човек: тип на кожа 1–2
  🧔🏻‍♂️💾маж: тип на кожа 1–2 и брада
  🧔🏻‍♀️💾жена: тип на кожа 1–2 и брада
  👨🏻‍🦰💾маж: тип на кожа 1–2 и црвена коса
  👨🏻‍🦱💾маж: тип на кожа 1–2 и кадрава коса
  👨🏻‍🦳💾маж: тип на кожа 1–2 и бела коса
  👨🏻‍🦲💾маж: тип на кожа 1–2 и ќелав
  👩🏻💾жена: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🦰💾жена: тип на кожа 1–2 и црвена коса
  🧑🏻‍🦰💾возрасно лице: тип на кожа 1–2 и црвена коса
  👩🏻‍🦱💾жена: тип на кожа 1–2 и кадрава коса
  🧑🏻‍🦱💾возрасно лице: тип на кожа 1–2 и кадрава коса
  👩🏻‍🦳💾жена: тип на кожа 1–2 и бела коса
  🧑🏻‍🦳💾возрасно лице: тип на кожа 1–2 и бела коса
  👩🏻‍🦲💾жена: тип на кожа 1–2 и ќелав
  🧑🏻‍🦲💾возрасно лице: тип на кожа 1–2 и ќелав
  👱🏻‍♀️💾русокоса жена: тип на кожа 1–2
  👱🏻‍♂️💾русокос маж: тип на кожа 1–2
  🧓🏻💾постаро возрасно лице: тип на кожа 1–2
  👴🏻💾старец: тип на кожа 1–2
  👵🏻💾старица: тип на кожа 1–2
  🙍🏻💾намуртен човек: тип на кожа 1–2
  🙍🏻‍♂️💾намуртен маж: тип на кожа 1–2
  🙍🏻‍♀️💾намуртена жена: тип на кожа 1–2
  🙎🏻💾налутен човек: тип на кожа 1–2
  🙎🏻‍♂️💾налутен маж: тип на кожа 1–2
  🙎🏻‍♀️💾налутена жена: тип на кожа 1–2
  🙅🏻💾човек што неодобрува: тип на кожа 1–2
  🙅🏻‍♂️💾маж што неодобрува: тип на кожа 1–2
  🙅🏻‍♀️💾жена што неодобрува: тип на кожа 1–2
  🙆🏻💾човек што одобрува: тип на кожа 1–2
  🙆🏻‍♂️💾маж што одобрува: тип на кожа 1–2
  🙆🏻‍♀️💾жена што одобрува: тип на кожа 1–2
  💁🏻💾лице со феминизиран гест: тип на кожа 1–2
  💁🏻‍♂️💾феминизиран маж: тип на кожа 1–2
  💁🏻‍♀️💾шмизла: тип на кожа 1–2
  🙋🏻💾лице со подигната рака: тип на кожа 1–2
  🙋🏻‍♂️💾маж со подигната рака: тип на кожа 1–2
  🙋🏻‍♀️💾жена со подигната рака: тип на кожа 1–2
  🧏🏻💾глуво лице: тип на кожа 1–2
  🧏🏻‍♂️💾глув маж: тип на кожа 1–2
  🧏🏻‍♀️💾глува жена: тип на кожа 1–2
  🙇🏻💾човек кој се поклонува: тип на кожа 1–2
  🙇🏻‍♂️💾маж се поклонува: тип на кожа 1–2
  🙇🏻‍♀️💾жена се поклонува: тип на кожа 1–2
  🤦🏻💾неверување: тип на кожа 1–2
  🤦🏻‍♂️💾маж и неверување: тип на кожа 1–2
  🤦🏻‍♀️💾жена и неверување: тип на кожа 1–2
  🤷🏻💾кревање раменици: тип на кожа 1–2
  🤷🏻‍♂️💾маж и кревање раменици: тип на кожа 1–2
  🤷🏻‍♀️💾жена и кревање раменици: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍⚕️💾здравствен работник: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍⚕️💾доктор: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍⚕️💾докторка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🎓💾студент: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🎓💾маж студент: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🎓💾студентка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🏫💾учител: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🏫💾маж учител: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🏫💾учителка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍⚖️💾судија: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍⚖️💾маж судија: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍⚖️💾судијка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🌾💾фармер: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🌾💾земјоделец: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🌾💾земјоделка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🍳💾готвач: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🍳💾маж готвач: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🍳💾готвачка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🔧💾механичар: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🔧💾маж механичар: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🔧💾механичарка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🏭💾работник во фабрика: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🏭💾работник: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🏭💾работничка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍💼💾канцелариски работник: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍💼💾административец: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍💼💾административка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🔬💾научник: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🔬💾маж научник: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🔬💾жена научник: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍💻💾технолог: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍💻💾маж технолог: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍💻💾жена технолог: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🎤💾пејач: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🎤💾маж пејач: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🎤💾пејачка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🎨💾уметник: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🎨💾маж уметник: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🎨💾уметничка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍✈️💾пилот: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍✈️💾маж пилот: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍✈️💾жена пилот: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🚀💾астронаут: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🚀💾маж астронаут: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🚀💾жена астронаут: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🚒💾пожарникар: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🚒💾маж пожарникар: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🚒💾жена пожарникар: тип на кожа 1–2
  👮🏻💾полицаец/полицајка: тип на кожа 1–2
  👮🏻‍♂️💾полицаец: тип на кожа 1–2
  👮🏻‍♀️💾полицајка: тип на кожа 1–2
  🕵🏻💾детектив(ка): тип на кожа 1–2
  🕵🏻‍♂️💾детектив: тип на кожа 1–2
  🕵🏻‍♀️💾детективка: тип на кожа 1–2
  💂🏻💾гардист(ка): тип на кожа 1–2
  💂🏻‍♂️💾гардист: тип на кожа 1–2
  💂🏻‍♀️💾гардистка: тип на кожа 1–2
  🥷🏻💾нинџа: тип на кожа 1–2
  👷🏻💾градежен работник: тип на кожа 1–2
  👷🏻‍♂️💾градежник: тип на кожа 1–2
  👷🏻‍♀️💾жена градежник: тип на кожа 1–2
  🫅🏻💾лице со круна: тип на кожа 1–2
  🤴🏻💾принц: тип на кожа 1–2
  👸🏻💾принцеза: тип на кожа 1–2
  👳🏻💾лице со турбан: тип на кожа 1–2
  👳🏻‍♂️💾маж со турбан: тип на кожа 1–2
  👳🏻‍♀️💾жена со турбан: тип на кожа 1–2
  👲🏻💾маж со кинеска капа: тип на кожа 1–2
  🧕🏻💾жена со шамија: тип на кожа 1–2
  🤵🏻💾човек во смокинг: тип на кожа 1–2
  🤵🏻‍♂️💾маж во смокинг: тип на кожа 1–2
  🤵🏻‍♀️💾жена во смокинг: тип на кожа 1–2
  👰🏻💾човек со превез: тип на кожа 1–2
  👰🏻‍♂️💾маж со превез: тип на кожа 1–2
  👰🏻‍♀️💾жена со превез: тип на кожа 1–2
  🤰🏻💾трудница: тип на кожа 1–2
  🫃🏻💾труден маж: тип на кожа 1–2
  🫄🏻💾трудно лице: тип на кожа 1–2
  🤱🏻💾доење: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🍼💾жена храни бебе: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🍼💾маж храни бебе: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🍼💾лице храни бебе: тип на кожа 1–2
  👼🏻💾бебе ангел: тип на кожа 1–2
  🎅🏻💾дедо мраз: тип на кожа 1–2
  🤶🏻💾баба мразица: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🎄💾лице Мраз: тип на кожа 1–2
  🦸🏻💾суперхерој: тип на кожа 1–2
  🦸🏻‍♂️💾маж суперхерој: тип на кожа 1–2
  🦸🏻‍♀️💾жена-суперхерој: тип на кожа 1–2
  🦹🏻💾супер-негативец: тип на кожа 1–2
  🦹🏻‍♂️💾маж супернегативец: тип на кожа 1–2
  🦹🏻‍♀️💾жена супернегативец: тип на кожа 1–2
  🧙🏻💾магичар: тип на кожа 1–2
  🧙🏻‍♂️💾маж магичар: тип на кожа 1–2
  🧙🏻‍♀️💾жена магичар: тип на кожа 1–2
  🧚🏻💾самовила: тип на кожа 1–2
  🧚🏻‍♂️💾виленик: тип на кожа 1–2
  🧚🏻‍♀️💾жена самовила: тип на кожа 1–2
  🧛🏻💾вампир: тип на кожа 1–2
  🧛🏻‍♂️💾маж вампир: тип на кожа 1–2
  🧛🏻‍♀️💾жена вампир: тип на кожа 1–2
  🧜🏻💾морско лице: тип на кожа 1–2
  🧜🏻‍♂️💾маж сирена: тип на кожа 1–2
  🧜🏻‍♀️💾сирена: тип на кожа 1–2
  🧝🏻💾шумски елф: тип на кожа 1–2
  🧝🏻‍♂️💾маж шумски елф: тип на кожа 1–2
  🧝🏻‍♀️💾жена шумски елф: тип на кожа 1–2
  💆🏻💾масажа на лице: тип на кожа 1–2
  💆🏻‍♂️💾маж и масажа на лице: тип на кожа 1–2
  💆🏻‍♀️💾жена и масажа на лице: тип на кожа 1–2
  💇🏻💾потстрижување: тип на кожа 1–2
  💇🏻‍♂️💾маж се потстрижува: тип на кожа 1–2
  💇🏻‍♀️💾жена се потстрижува: тип на кожа 1–2
  🚶🏻💾лице пешачи: тип на кожа 1–2
  🚶🏻‍♂️💾маж пешачи: тип на кожа 1–2
  🚶🏻‍♀️💾жена пешачи: тип на кожа 1–2
  🧍🏻💾лице кое стои: тип на кожа 1–2
  🧍🏻‍♂️💾маж кој стои: тип на кожа 1–2
  🧍🏻‍♀️💾жена која стои: тип на кожа 1–2
  🧎🏻💾лице кое клечи: тип на кожа 1–2
  🧎🏻‍♂️💾маж кој клечи: тип на кожа 1–2
  🧎🏻‍♀️💾жена која клечи: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🦯💾лице со стап за слепи: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🦯💾маж со стап за слепи: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🦯💾жена со стап за слепи: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🦼💾лице во моторизирана количка: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🦼💾маж во моторизирана количка: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🦼💾жена во моторизирана количка: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка: тип на кожа 1–2
  👨🏻‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка: тип на кожа 1–2
  🏃🏻💾лице трча: тип на кожа 1–2
  🏃🏻‍♂️💾маж трча: тип на кожа 1–2
  🏃🏻‍♀️💾жена трча: тип на кожа 1–2
  💃🏻💾танчерка: тип на кожа 1–2
  🕺🏻💾танчер: тип на кожа 1–2
  🕴🏻💾лебдечки човек во деловен костум: тип на кожа 1–2
  🧖🏻💾лице во парна соба: тип на кожа 1–2
  🧖🏻‍♂️💾маж во парна соба: тип на кожа 1–2
  🧖🏻‍♀️💾жена во парна соба: тип на кожа 1–2
  🧗🏻💾лице планинари: тип на кожа 1–2
  🧗🏻‍♂️💾маж планинари: тип на кожа 1–2
  🧗🏻‍♀️💾жена планинари: тип на кожа 1–2
  🏇🏻💾трка со коњи: тип на кожа 1–2
  🏂🏻💾скијање на штица: тип на кожа 1–2
  🏌🏻💾играч на голф: тип на кожа 1–2
  🏌🏻‍♂️💾голфер: тип на кожа 1–2
  🏌🏻‍♀️💾голферка: тип на кожа 1–2
  🏄🏻💾лице кое сурфа: тип на кожа 1–2
  🏄🏻‍♂️💾сурфер: тип на кожа 1–2
  🏄🏻‍♀️💾сурферка: тип на кожа 1–2
  🚣🏻💾веслање чамец: тип на кожа 1–2
  🚣🏻‍♂️💾веслач: тип на кожа 1–2
  🚣🏻‍♀️💾веслачка: тип на кожа 1–2
  🏊🏻💾лице кое плива: тип на кожа 1–2
  🏊🏻‍♂️💾пливач: тип на кожа 1–2
  🏊🏻‍♀️💾пливачка: тип на кожа 1–2
  ⛹🏻💾човек со топка: тип на кожа 1–2
  ⛹🏻‍♂️💾маж со топка: тип на кожа 1–2
  ⛹🏻‍♀️💾жена со топка: тип на кожа 1–2
  🏋🏻💾кревање тегови: тип на кожа 1–2
  🏋🏻‍♂️💾маж крева тегови: тип на кожа 1–2
  🏋🏻‍♀️💾жена крева тегови: тип на кожа 1–2
  🚴🏻💾лице кое вози велосипед: тип на кожа 1–2
  🚴🏻‍♂️💾велосипедист: тип на кожа 1–2
  🚴🏻‍♀️💾велосипедистка: тип на кожа 1–2
  🚵🏻💾лице кое вози планински велосипед: тип на кожа 1–2
  🚵🏻‍♂️💾планински велосипедист: тип на кожа 1–2
  🚵🏻‍♀️💾планинска велосипедистка: тип на кожа 1–2
  🤸🏻💾лице прави ѕвезда: тип на кожа 1–2
  🤸🏻‍♂️💾маж прави ѕвезда: тип на кожа 1–2
  🤸🏻‍♀️💾жена прави ѕвезда: тип на кожа 1–2
  🤽🏻💾ватерполо: тип на кожа 1–2
  🤽🏻‍♂️💾ватерполист: тип на кожа 1–2
  🤽🏻‍♀️💾ватерполистка: тип на кожа 1–2
  🤾🏻💾ракомет: тип на кожа 1–2
  🤾🏻‍♂️💾ракометар: тип на кожа 1–2
  🤾🏻‍♀️💾ракометарка: тип на кожа 1–2
  🤹🏻💾жонглирање: тип на кожа 1–2
  🤹🏻‍♂️💾жонглер: тип на кожа 1–2
  🤹🏻‍♀️💾жонглерка: тип на кожа 1–2
  🧘🏻💾лице во положба лотус: тип на кожа 1–2
  🧘🏻‍♂️💾маж во положба лотус: тип на кожа 1–2
  🧘🏻‍♀️💾жена во положба лотус: тип на кожа 1–2
  🛀🏻💾човек во када: тип на кожа 1–2
  🛌🏻💾човек во кревет: тип на кожа 1–2
  🧑🏻‍🤝‍🧑🏻💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 1–2
  👭🏻💾две жени се држат за рака: тип на кожа 1–2
  👫🏻💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 1–2
  👬🏻💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 1–2
  💏🏻💾бакнеж: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: жена, маж и тип на кожа 1–2
  👨🏻‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: маж, маж и тип на кожа 1–2
  👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏻💾бакнеж: жена, жена и тип на кожа 1–2
  💑🏻💾пар со срце: тип на кожа 1–2
  👩🏻‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: жена, маж и тип на кожа 1–2
  👨🏻‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: маж, маж и тип на кожа 1–2
  👩🏻‍❤️‍👩🏻💾пар со срце: жена, жена и тип на кожа 1–2
  🏻💾тип на кожа 1–2
  🏼 средно-светол тон на кожа
  👋🏼💾мавтање со рака: тип на кожа 3
  🤚🏼💾подигната дланка: тип на кожа 3
  🖐🏼💾крената рака со раширени прсти: тип на кожа 3
  ✋🏼💾крената рака: тип на кожа 3
  🖖🏼💾вулкански поздрав: тип на кожа 3
  🫱🏼💾рака на десно: тип на кожа 3
  🫲🏼💾рака на лево: тип на кожа 3
  🫳🏼💾рака со дланката надолу: тип на кожа 3
  🫴🏼💾рака со дланката нагоре: тип на кожа 3
  🫷🏼💾дланка турка налево: тип на кожа 3
  🫸🏼💾дланка турка надесно: тип на кожа 3
  👌🏼💾рака што се согласува: тип на кожа 3
  🤌🏼💾стиснати прсти: тип на кожа 3
  🤏🏼💾дланка што штипе: тип на кожа 3
  ✌🏼💾рака покажува победа: тип на кожа 3
  🤞🏼💾стискање палци: тип на кожа 3
  🫰🏼💾рака со вкрстени палец и показалец: тип на кожа 3
  🤟🏼💾знак „те сакам“: тип на кожа 3
  🤘🏼💾рака што покажува рогови: тип на кожа 3
  🤙🏼💾јави ми се: тип на кожа 3
  👈🏼💾показалец свртен налево: тип на кожа 3
  👉🏼💾показалец свртен надесно: тип на кожа 3
  👆🏼💾показалец свртен нагоре: тип на кожа 3
  🖕🏼💾среден прст: тип на кожа 3
  👇🏼💾показалец свртен надолу: тип на кожа 3
  ☝🏼💾показалец нагоре: тип на кожа 3
  🫵🏼💾показалец покажува кон гледачот: тип на кожа 3
  👍🏼💾палец нагоре: тип на кожа 3
  👎🏼💾палец надолу: тип на кожа 3
  ✊🏼💾крената тупаница: тип на кожа 3
  👊🏼💾тупаница што се приближува: тип на кожа 3
  🤛🏼💾лева тупаница: тип на кожа 3
  🤜🏼💾десна тупаница: тип на кожа 3
  👏🏼💾аплауз: тип на кожа 3
  🙌🏼💾кренати дланки: тип на кожа 3
  🫶🏼💾срце од раце: тип на кожа 3
  👐🏼💾отворени дланки: тип на кожа 3
  🤲🏼💾дланки една до друга: тип на кожа 3
  🤝🏼💾ракување: тип на кожа 3
  🙏🏼💾споени дланки: тип на кожа 3
  ✍🏼💾рака што пишува: тип на кожа 3
  💅🏼💾лак за нокти: тип на кожа 3
  🤳🏼💾селфи: тип на кожа 3
  💪🏼💾покажува бицепс: тип на кожа 3
  🦵🏼💾нога: тип на кожа 3
  🦶🏼💾стапало: тип на кожа 3
  👂🏼💾уво: тип на кожа 3
  🦻🏼💾уво со апарат за слушање: тип на кожа 3
  👃🏼💾нос: тип на кожа 3
  👶🏼💾бебе: тип на кожа 3
  🧒🏼💾дете: тип на кожа 3
  👦🏼💾момче: тип на кожа 3
  👧🏼💾девојче: тип на кожа 3
  🧑🏼💾возрасно лице: тип на кожа 3
  👱🏼💾русокосо лице: тип на кожа 3
  👨🏼💾маж: тип на кожа 3
  🧔🏼💾забраден човек: тип на кожа 3
  🧔🏼‍♂️💾маж: тип на кожа 3 и брада
  🧔🏼‍♀️💾жена: тип на кожа 3 и брада
  👨🏼‍🦰💾маж: тип на кожа 3 и црвена коса
  👨🏼‍🦱💾маж: тип на кожа 3 и кадрава коса
  👨🏼‍🦳💾маж: тип на кожа 3 и бела коса
  👨🏼‍🦲💾маж: тип на кожа 3 и ќелав
  👩🏼💾жена: тип на кожа 3
  👩🏼‍🦰💾жена: тип на кожа 3 и црвена коса
  🧑🏼‍🦰💾возрасно лице: тип на кожа 3 и црвена коса
  👩🏼‍🦱💾жена: тип на кожа 3 и кадрава коса
  🧑🏼‍🦱💾возрасно лице: тип на кожа 3 и кадрава коса
  👩🏼‍🦳💾жена: тип на кожа 3 и бела коса
  🧑🏼‍🦳💾возрасно лице: тип на кожа 3 и бела коса
  👩🏼‍🦲💾жена: тип на кожа 3 и ќелав
  🧑🏼‍🦲💾возрасно лице: тип на кожа 3 и ќелав
  👱🏼‍♀️💾русокоса жена: тип на кожа 3
  👱🏼‍♂️💾русокос маж: тип на кожа 3
  🧓🏼💾постаро возрасно лице: тип на кожа 3
  👴🏼💾старец: тип на кожа 3
  👵🏼💾старица: тип на кожа 3
  🙍🏼💾намуртен човек: тип на кожа 3
  🙍🏼‍♂️💾намуртен маж: тип на кожа 3
  🙍🏼‍♀️💾намуртена жена: тип на кожа 3
  🙎🏼💾налутен човек: тип на кожа 3
  🙎🏼‍♂️💾налутен маж: тип на кожа 3
  🙎🏼‍♀️💾налутена жена: тип на кожа 3
  🙅🏼💾човек што неодобрува: тип на кожа 3
  🙅🏼‍♂️💾маж што неодобрува: тип на кожа 3
  🙅🏼‍♀️💾жена што неодобрува: тип на кожа 3
  🙆🏼💾човек што одобрува: тип на кожа 3
  🙆🏼‍♂️💾маж што одобрува: тип на кожа 3
  🙆🏼‍♀️💾жена што одобрува: тип на кожа 3
  💁🏼💾лице со феминизиран гест: тип на кожа 3
  💁🏼‍♂️💾феминизиран маж: тип на кожа 3
  💁🏼‍♀️💾шмизла: тип на кожа 3
  🙋🏼💾лице со подигната рака: тип на кожа 3
  🙋🏼‍♂️💾маж со подигната рака: тип на кожа 3
  🙋🏼‍♀️💾жена со подигната рака: тип на кожа 3
  🧏🏼💾глуво лице: тип на кожа 3
  🧏🏼‍♂️💾глув маж: тип на кожа 3
  🧏🏼‍♀️💾глува жена: тип на кожа 3
  🙇🏼💾човек кој се поклонува: тип на кожа 3
  🙇🏼‍♂️💾маж се поклонува: тип на кожа 3
  🙇🏼‍♀️💾жена се поклонува: тип на кожа 3
  🤦🏼💾неверување: тип на кожа 3
  🤦🏼‍♂️💾маж и неверување: тип на кожа 3
  🤦🏼‍♀️💾жена и неверување: тип на кожа 3
  🤷🏼💾кревање раменици: тип на кожа 3
  🤷🏼‍♂️💾маж и кревање раменици: тип на кожа 3
  🤷🏼‍♀️💾жена и кревање раменици: тип на кожа 3
  🧑🏼‍⚕️💾здравствен работник: тип на кожа 3
  👨🏼‍⚕️💾доктор: тип на кожа 3
  👩🏼‍⚕️💾докторка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🎓💾студент: тип на кожа 3
  👨🏼‍🎓💾маж студент: тип на кожа 3
  👩🏼‍🎓💾студентка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🏫💾учител: тип на кожа 3
  👨🏼‍🏫💾маж учител: тип на кожа 3
  👩🏼‍🏫💾учителка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍⚖️💾судија: тип на кожа 3
  👨🏼‍⚖️💾маж судија: тип на кожа 3
  👩🏼‍⚖️💾судијка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🌾💾фармер: тип на кожа 3
  👨🏼‍🌾💾земјоделец: тип на кожа 3
  👩🏼‍🌾💾земјоделка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🍳💾готвач: тип на кожа 3
  👨🏼‍🍳💾маж готвач: тип на кожа 3
  👩🏼‍🍳💾готвачка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🔧💾механичар: тип на кожа 3
  👨🏼‍🔧💾маж механичар: тип на кожа 3
  👩🏼‍🔧💾механичарка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🏭💾работник во фабрика: тип на кожа 3
  👨🏼‍🏭💾работник: тип на кожа 3
  👩🏼‍🏭💾работничка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍💼💾канцелариски работник: тип на кожа 3
  👨🏼‍💼💾административец: тип на кожа 3
  👩🏼‍💼💾административка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🔬💾научник: тип на кожа 3
  👨🏼‍🔬💾маж научник: тип на кожа 3
  👩🏼‍🔬💾жена научник: тип на кожа 3
  🧑🏼‍💻💾технолог: тип на кожа 3
  👨🏼‍💻💾маж технолог: тип на кожа 3
  👩🏼‍💻💾жена технолог: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🎤💾пејач: тип на кожа 3
  👨🏼‍🎤💾маж пејач: тип на кожа 3
  👩🏼‍🎤💾пејачка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🎨💾уметник: тип на кожа 3
  👨🏼‍🎨💾маж уметник: тип на кожа 3
  👩🏼‍🎨💾уметничка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍✈️💾пилот: тип на кожа 3
  👨🏼‍✈️💾маж пилот: тип на кожа 3
  👩🏼‍✈️💾жена пилот: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🚀💾астронаут: тип на кожа 3
  👨🏼‍🚀💾маж астронаут: тип на кожа 3
  👩🏼‍🚀💾жена астронаут: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🚒💾пожарникар: тип на кожа 3
  👨🏼‍🚒💾маж пожарникар: тип на кожа 3
  👩🏼‍🚒💾жена пожарникар: тип на кожа 3
  👮🏼💾полицаец/полицајка: тип на кожа 3
  👮🏼‍♂️💾полицаец: тип на кожа 3
  👮🏼‍♀️💾полицајка: тип на кожа 3
  🕵🏼💾детектив(ка): тип на кожа 3
  🕵🏼‍♂️💾детектив: тип на кожа 3
  🕵🏼‍♀️💾детективка: тип на кожа 3
  💂🏼💾гардист(ка): тип на кожа 3
  💂🏼‍♂️💾гардист: тип на кожа 3
  💂🏼‍♀️💾гардистка: тип на кожа 3
  🥷🏼💾нинџа: тип на кожа 3
  👷🏼💾градежен работник: тип на кожа 3
  👷🏼‍♂️💾градежник: тип на кожа 3
  👷🏼‍♀️💾жена градежник: тип на кожа 3
  🫅🏼💾лице со круна: тип на кожа 3
  🤴🏼💾принц: тип на кожа 3
  👸🏼💾принцеза: тип на кожа 3
  👳🏼💾лице со турбан: тип на кожа 3
  👳🏼‍♂️💾маж со турбан: тип на кожа 3
  👳🏼‍♀️💾жена со турбан: тип на кожа 3
  👲🏼💾маж со кинеска капа: тип на кожа 3
  🧕🏼💾жена со шамија: тип на кожа 3
  🤵🏼💾човек во смокинг: тип на кожа 3
  🤵🏼‍♂️💾маж во смокинг: тип на кожа 3
  🤵🏼‍♀️💾жена во смокинг: тип на кожа 3
  👰🏼💾човек со превез: тип на кожа 3
  👰🏼‍♂️💾маж со превез: тип на кожа 3
  👰🏼‍♀️💾жена со превез: тип на кожа 3
  🤰🏼💾трудница: тип на кожа 3
  🫃🏼💾труден маж: тип на кожа 3
  🫄🏼💾трудно лице: тип на кожа 3
  🤱🏼💾доење: тип на кожа 3
  👩🏼‍🍼💾жена храни бебе: тип на кожа 3
  👨🏼‍🍼💾маж храни бебе: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🍼💾лице храни бебе: тип на кожа 3
  👼🏼💾бебе ангел: тип на кожа 3
  🎅🏼💾дедо мраз: тип на кожа 3
  🤶🏼💾баба мразица: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🎄💾лице Мраз: тип на кожа 3
  🦸🏼💾суперхерој: тип на кожа 3
  🦸🏼‍♂️💾маж суперхерој: тип на кожа 3
  🦸🏼‍♀️💾жена-суперхерој: тип на кожа 3
  🦹🏼💾супер-негативец: тип на кожа 3
  🦹🏼‍♂️💾маж супернегативец: тип на кожа 3
  🦹🏼‍♀️💾жена супернегативец: тип на кожа 3
  🧙🏼💾магичар: тип на кожа 3
  🧙🏼‍♂️💾маж магичар: тип на кожа 3
  🧙🏼‍♀️💾жена магичар: тип на кожа 3
  🧚🏼💾самовила: тип на кожа 3
  🧚🏼‍♂️💾виленик: тип на кожа 3
  🧚🏼‍♀️💾жена самовила: тип на кожа 3
  🧛🏼💾вампир: тип на кожа 3
  🧛🏼‍♂️💾маж вампир: тип на кожа 3
  🧛🏼‍♀️💾жена вампир: тип на кожа 3
  🧜🏼💾морско лице: тип на кожа 3
  🧜🏼‍♂️💾маж сирена: тип на кожа 3
  🧜🏼‍♀️💾сирена: тип на кожа 3
  🧝🏼💾шумски елф: тип на кожа 3
  🧝🏼‍♂️💾маж шумски елф: тип на кожа 3
  🧝🏼‍♀️💾жена шумски елф: тип на кожа 3
  💆🏼💾масажа на лице: тип на кожа 3
  💆🏼‍♂️💾маж и масажа на лице: тип на кожа 3
  💆🏼‍♀️💾жена и масажа на лице: тип на кожа 3
  💇🏼💾потстрижување: тип на кожа 3
  💇🏼‍♂️💾маж се потстрижува: тип на кожа 3
  💇🏼‍♀️💾жена се потстрижува: тип на кожа 3
  🚶🏼💾лице пешачи: тип на кожа 3
  🚶🏼‍♂️💾маж пешачи: тип на кожа 3
  🚶🏼‍♀️💾жена пешачи: тип на кожа 3
  🧍🏼💾лице кое стои: тип на кожа 3
  🧍🏼‍♂️💾маж кој стои: тип на кожа 3
  🧍🏼‍♀️💾жена која стои: тип на кожа 3
  🧎🏼💾лице кое клечи: тип на кожа 3
  🧎🏼‍♂️💾маж кој клечи: тип на кожа 3
  🧎🏼‍♀️💾жена која клечи: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🦯💾лице со стап за слепи: тип на кожа 3
  👨🏼‍🦯💾маж со стап за слепи: тип на кожа 3
  👩🏼‍🦯💾жена со стап за слепи: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🦼💾лице во моторизирана количка: тип на кожа 3
  👨🏼‍🦼💾маж во моторизирана количка: тип на кожа 3
  👩🏼‍🦼💾жена во моторизирана количка: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка: тип на кожа 3
  👨🏼‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка: тип на кожа 3
  👩🏼‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка: тип на кожа 3
  🏃🏼💾лице трча: тип на кожа 3
  🏃🏼‍♂️💾маж трча: тип на кожа 3
  🏃🏼‍♀️💾жена трча: тип на кожа 3
  💃🏼💾танчерка: тип на кожа 3
  🕺🏼💾танчер: тип на кожа 3
  🕴🏼💾лебдечки човек во деловен костум: тип на кожа 3
  🧖🏼💾лице во парна соба: тип на кожа 3
  🧖🏼‍♂️💾маж во парна соба: тип на кожа 3
  🧖🏼‍♀️💾жена во парна соба: тип на кожа 3
  🧗🏼💾лице планинари: тип на кожа 3
  🧗🏼‍♂️💾маж планинари: тип на кожа 3
  🧗🏼‍♀️💾жена планинари: тип на кожа 3
  🏇🏼💾трка со коњи: тип на кожа 3
  🏂🏼💾скијање на штица: тип на кожа 3
  🏌🏼💾играч на голф: тип на кожа 3
  🏌🏼‍♂️💾голфер: тип на кожа 3
  🏌🏼‍♀️💾голферка: тип на кожа 3
  🏄🏼💾лице кое сурфа: тип на кожа 3
  🏄🏼‍♂️💾сурфер: тип на кожа 3
  🏄🏼‍♀️💾сурферка: тип на кожа 3
  🚣🏼💾веслање чамец: тип на кожа 3
  🚣🏼‍♂️💾веслач: тип на кожа 3
  🚣🏼‍♀️💾веслачка: тип на кожа 3
  🏊🏼💾лице кое плива: тип на кожа 3
  🏊🏼‍♂️💾пливач: тип на кожа 3
  🏊🏼‍♀️💾пливачка: тип на кожа 3
  ⛹🏼💾човек со топка: тип на кожа 3
  ⛹🏼‍♂️💾маж со топка: тип на кожа 3
  ⛹🏼‍♀️💾жена со топка: тип на кожа 3
  🏋🏼💾кревање тегови: тип на кожа 3
  🏋🏼‍♂️💾маж крева тегови: тип на кожа 3
  🏋🏼‍♀️💾жена крева тегови: тип на кожа 3
  🚴🏼💾лице кое вози велосипед: тип на кожа 3
  🚴🏼‍♂️💾велосипедист: тип на кожа 3
  🚴🏼‍♀️💾велосипедистка: тип на кожа 3
  🚵🏼💾лице кое вози планински велосипед: тип на кожа 3
  🚵🏼‍♂️💾планински велосипедист: тип на кожа 3
  🚵🏼‍♀️💾планинска велосипедистка: тип на кожа 3
  🤸🏼💾лице прави ѕвезда: тип на кожа 3
  🤸🏼‍♂️💾маж прави ѕвезда: тип на кожа 3
  🤸🏼‍♀️💾жена прави ѕвезда: тип на кожа 3
  🤽🏼💾ватерполо: тип на кожа 3
  🤽🏼‍♂️💾ватерполист: тип на кожа 3
  🤽🏼‍♀️💾ватерполистка: тип на кожа 3
  🤾🏼💾ракомет: тип на кожа 3
  🤾🏼‍♂️💾ракометар: тип на кожа 3
  🤾🏼‍♀️💾ракометарка: тип на кожа 3
  🤹🏼💾жонглирање: тип на кожа 3
  🤹🏼‍♂️💾жонглер: тип на кожа 3
  🤹🏼‍♀️💾жонглерка: тип на кожа 3
  🧘🏼💾лице во положба лотус: тип на кожа 3
  🧘🏼‍♂️💾маж во положба лотус: тип на кожа 3
  🧘🏼‍♀️💾жена во положба лотус: тип на кожа 3
  🛀🏼💾човек во када: тип на кожа 3
  🛌🏼💾човек во кревет: тип на кожа 3
  🧑🏼‍🤝‍🧑🏼💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 3
  👭🏼💾две жени се држат за рака: тип на кожа 3
  👫🏼💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 3
  👬🏼💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 3
  💏🏼💾бакнеж: тип на кожа 3
  👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: жена, маж и тип на кожа 3
  👨🏼‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: маж, маж и тип на кожа 3
  👩🏼‍❤️‍💋‍👩🏼💾бакнеж: жена, жена и тип на кожа 3
  💑🏼💾пар со срце: тип на кожа 3
  👩🏼‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: жена, маж и тип на кожа 3
  👨🏼‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: маж, маж и тип на кожа 3
  👩🏼‍❤️‍👩🏼💾пар со срце: жена, жена и тип на кожа 3
  🏼💾тип на кожа 3
  🏽 среден тон на кожа
  👋🏽💾мавтање со рака: тип на кожа 4
  🤚🏽💾подигната дланка: тип на кожа 4
  🖐🏽💾крената рака со раширени прсти: тип на кожа 4
  ✋🏽💾крената рака: тип на кожа 4
  🖖🏽💾вулкански поздрав: тип на кожа 4
  🫱🏽💾рака на десно: тип на кожа 4
  🫲🏽💾рака на лево: тип на кожа 4
  🫳🏽💾рака со дланката надолу: тип на кожа 4
  🫴🏽💾рака со дланката нагоре: тип на кожа 4
  🫷🏽💾дланка турка налево: тип на кожа 4
  🫸🏽💾дланка турка надесно: тип на кожа 4
  👌🏽💾рака што се согласува: тип на кожа 4
  🤌🏽💾стиснати прсти: тип на кожа 4
  🤏🏽💾дланка што штипе: тип на кожа 4
  ✌🏽💾рака покажува победа: тип на кожа 4
  🤞🏽💾стискање палци: тип на кожа 4
  🫰🏽💾рака со вкрстени палец и показалец: тип на кожа 4
  🤟🏽💾знак „те сакам“: тип на кожа 4
  🤘🏽💾рака што покажува рогови: тип на кожа 4
  🤙🏽💾јави ми се: тип на кожа 4
  👈🏽💾показалец свртен налево: тип на кожа 4
  👉🏽💾показалец свртен надесно: тип на кожа 4
  👆🏽💾показалец свртен нагоре: тип на кожа 4
  🖕🏽💾среден прст: тип на кожа 4
  👇🏽💾показалец свртен надолу: тип на кожа 4
  ☝🏽💾показалец нагоре: тип на кожа 4
  🫵🏽💾показалец покажува кон гледачот: тип на кожа 4
  👍🏽💾палец нагоре: тип на кожа 4
  👎🏽💾палец надолу: тип на кожа 4
  ✊🏽💾крената тупаница: тип на кожа 4
  👊🏽💾тупаница што се приближува: тип на кожа 4
  🤛🏽💾лева тупаница: тип на кожа 4
  🤜🏽💾десна тупаница: тип на кожа 4
  👏🏽💾аплауз: тип на кожа 4
  🙌🏽💾кренати дланки: тип на кожа 4
  🫶🏽💾срце од раце: тип на кожа 4
  👐🏽💾отворени дланки: тип на кожа 4
  🤲🏽💾дланки една до друга: тип на кожа 4
  🤝🏽💾ракување: тип на кожа 4
  🙏🏽💾споени дланки: тип на кожа 4
  ✍🏽💾рака што пишува: тип на кожа 4
  💅🏽💾лак за нокти: тип на кожа 4
  🤳🏽💾селфи: тип на кожа 4
  💪🏽💾покажува бицепс: тип на кожа 4
  🦵🏽💾нога: тип на кожа 4
  🦶🏽💾стапало: тип на кожа 4
  👂🏽💾уво: тип на кожа 4
  🦻🏽💾уво со апарат за слушање: тип на кожа 4
  👃🏽💾нос: тип на кожа 4
  👶🏽💾бебе: тип на кожа 4
  🧒🏽💾дете: тип на кожа 4
  👦🏽💾момче: тип на кожа 4
  👧🏽💾девојче: тип на кожа 4
  🧑🏽💾возрасно лице: тип на кожа 4
  👱🏽💾русокосо лице: тип на кожа 4
  👨🏽💾маж: тип на кожа 4
  🧔🏽💾забраден човек: тип на кожа 4
  🧔🏽‍♂️💾маж: тип на кожа 4 и брада
  🧔🏽‍♀️💾жена: тип на кожа 4 и брада
  👨🏽‍🦰💾маж: тип на кожа 4 и црвена коса
  👨🏽‍🦱💾маж: тип на кожа 4 и кадрава коса
  👨🏽‍🦳💾маж: тип на кожа 4 и бела коса
  👨🏽‍🦲💾маж: тип на кожа 4 и ќелав
  👩🏽💾жена: тип на кожа 4
  👩🏽‍🦰💾жена: тип на кожа 4 и црвена коса
  🧑🏽‍🦰💾возрасно лице: тип на кожа 4 и црвена коса
  👩🏽‍🦱💾жена: тип на кожа 4 и кадрава коса
  🧑🏽‍🦱💾возрасно лице: тип на кожа 4 и кадрава коса
  👩🏽‍🦳💾жена: тип на кожа 4 и бела коса
  🧑🏽‍🦳💾возрасно лице: тип на кожа 4 и бела коса
  👩🏽‍🦲💾жена: тип на кожа 4 и ќелав
  🧑🏽‍🦲💾возрасно лице: тип на кожа 4 и ќелав
  👱🏽‍♀️💾русокоса жена: тип на кожа 4
  👱🏽‍♂️💾русокос маж: тип на кожа 4
  🧓🏽💾постаро возрасно лице: тип на кожа 4
  👴🏽💾старец: тип на кожа 4
  👵🏽💾старица: тип на кожа 4
  🙍🏽💾намуртен човек: тип на кожа 4
  🙍🏽‍♂️💾намуртен маж: тип на кожа 4
  🙍🏽‍♀️💾намуртена жена: тип на кожа 4
  🙎🏽💾налутен човек: тип на кожа 4
  🙎🏽‍♂️💾налутен маж: тип на кожа 4
  🙎🏽‍♀️💾налутена жена: тип на кожа 4
  🙅🏽💾човек што неодобрува: тип на кожа 4
  🙅🏽‍♂️💾маж што неодобрува: тип на кожа 4
  🙅🏽‍♀️💾жена што неодобрува: тип на кожа 4
  🙆🏽💾човек што одобрува: тип на кожа 4
  🙆🏽‍♂️💾маж што одобрува: тип на кожа 4
  🙆🏽‍♀️💾жена што одобрува: тип на кожа 4
  💁🏽💾лице со феминизиран гест: тип на кожа 4
  💁🏽‍♂️💾феминизиран маж: тип на кожа 4
  💁🏽‍♀️💾шмизла: тип на кожа 4
  🙋🏽💾лице со подигната рака: тип на кожа 4
  🙋🏽‍♂️💾маж со подигната рака: тип на кожа 4
  🙋🏽‍♀️💾жена со подигната рака: тип на кожа 4
  🧏🏽💾глуво лице: тип на кожа 4
  🧏🏽‍♂️💾глув маж: тип на кожа 4
  🧏🏽‍♀️💾глува жена: тип на кожа 4
  🙇🏽💾човек кој се поклонува: тип на кожа 4
  🙇🏽‍♂️💾маж се поклонува: тип на кожа 4
  🙇🏽‍♀️💾жена се поклонува: тип на кожа 4
  🤦🏽💾неверување: тип на кожа 4
  🤦🏽‍♂️💾маж и неверување: тип на кожа 4
  🤦🏽‍♀️💾жена и неверување: тип на кожа 4
  🤷🏽💾кревање раменици: тип на кожа 4
  🤷🏽‍♂️💾маж и кревање раменици: тип на кожа 4
  🤷🏽‍♀️💾жена и кревање раменици: тип на кожа 4
  🧑🏽‍⚕️💾здравствен работник: тип на кожа 4
  👨🏽‍⚕️💾доктор: тип на кожа 4
  👩🏽‍⚕️💾докторка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🎓💾студент: тип на кожа 4
  👨🏽‍🎓💾маж студент: тип на кожа 4
  👩🏽‍🎓💾студентка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🏫💾учител: тип на кожа 4
  👨🏽‍🏫💾маж учител: тип на кожа 4
  👩🏽‍🏫💾учителка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍⚖️💾судија: тип на кожа 4
  👨🏽‍⚖️💾маж судија: тип на кожа 4
  👩🏽‍⚖️💾судијка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🌾💾фармер: тип на кожа 4
  👨🏽‍🌾💾земјоделец: тип на кожа 4
  👩🏽‍🌾💾земјоделка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🍳💾готвач: тип на кожа 4
  👨🏽‍🍳💾маж готвач: тип на кожа 4
  👩🏽‍🍳💾готвачка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🔧💾механичар: тип на кожа 4
  👨🏽‍🔧💾маж механичар: тип на кожа 4
  👩🏽‍🔧💾механичарка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🏭💾работник во фабрика: тип на кожа 4
  👨🏽‍🏭💾работник: тип на кожа 4
  👩🏽‍🏭💾работничка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍💼💾канцелариски работник: тип на кожа 4
  👨🏽‍💼💾административец: тип на кожа 4
  👩🏽‍💼💾административка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🔬💾научник: тип на кожа 4
  👨🏽‍🔬💾маж научник: тип на кожа 4
  👩🏽‍🔬💾жена научник: тип на кожа 4
  🧑🏽‍💻💾технолог: тип на кожа 4
  👨🏽‍💻💾маж технолог: тип на кожа 4
  👩🏽‍💻💾жена технолог: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🎤💾пејач: тип на кожа 4
  👨🏽‍🎤💾маж пејач: тип на кожа 4
  👩🏽‍🎤💾пејачка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🎨💾уметник: тип на кожа 4
  👨🏽‍🎨💾маж уметник: тип на кожа 4
  👩🏽‍🎨💾уметничка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍✈️💾пилот: тип на кожа 4
  👨🏽‍✈️💾маж пилот: тип на кожа 4
  👩🏽‍✈️💾жена пилот: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🚀💾астронаут: тип на кожа 4
  👨🏽‍🚀💾маж астронаут: тип на кожа 4
  👩🏽‍🚀💾жена астронаут: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🚒💾пожарникар: тип на кожа 4
  👨🏽‍🚒💾маж пожарникар: тип на кожа 4
  👩🏽‍🚒💾жена пожарникар: тип на кожа 4
  👮🏽💾полицаец/полицајка: тип на кожа 4
  👮🏽‍♂️💾полицаец: тип на кожа 4
  👮🏽‍♀️💾полицајка: тип на кожа 4
  🕵🏽💾детектив(ка): тип на кожа 4
  🕵🏽‍♂️💾детектив: тип на кожа 4
  🕵🏽‍♀️💾детективка: тип на кожа 4
  💂🏽💾гардист(ка): тип на кожа 4
  💂🏽‍♂️💾гардист: тип на кожа 4
  💂🏽‍♀️💾гардистка: тип на кожа 4
  🥷🏽💾нинџа: тип на кожа 4
  👷🏽💾градежен работник: тип на кожа 4
  👷🏽‍♂️💾градежник: тип на кожа 4
  👷🏽‍♀️💾жена градежник: тип на кожа 4
  🫅🏽💾лице со круна: тип на кожа 4
  🤴🏽💾принц: тип на кожа 4
  👸🏽💾принцеза: тип на кожа 4
  👳🏽💾лице со турбан: тип на кожа 4
  👳🏽‍♂️💾маж со турбан: тип на кожа 4
  👳🏽‍♀️💾жена со турбан: тип на кожа 4
  👲🏽💾маж со кинеска капа: тип на кожа 4
  🧕🏽💾жена со шамија: тип на кожа 4
  🤵🏽💾човек во смокинг: тип на кожа 4
  🤵🏽‍♂️💾маж во смокинг: тип на кожа 4
  🤵🏽‍♀️💾жена во смокинг: тип на кожа 4
  👰🏽💾човек со превез: тип на кожа 4
  👰🏽‍♂️💾маж со превез: тип на кожа 4
  👰🏽‍♀️💾жена со превез: тип на кожа 4
  🤰🏽💾трудница: тип на кожа 4
  🫃🏽💾труден маж: тип на кожа 4
  🫄🏽💾трудно лице: тип на кожа 4
  🤱🏽💾доење: тип на кожа 4
  👩🏽‍🍼💾жена храни бебе: тип на кожа 4
  👨🏽‍🍼💾маж храни бебе: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🍼💾лице храни бебе: тип на кожа 4
  👼🏽💾бебе ангел: тип на кожа 4
  🎅🏽💾дедо мраз: тип на кожа 4
  🤶🏽💾баба мразица: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🎄💾лице Мраз: тип на кожа 4
  🦸🏽💾суперхерој: тип на кожа 4
  🦸🏽‍♂️💾маж суперхерој: тип на кожа 4
  🦸🏽‍♀️💾жена-суперхерој: тип на кожа 4
  🦹🏽💾супер-негативец: тип на кожа 4
  🦹🏽‍♂️💾маж супернегативец: тип на кожа 4
  🦹🏽‍♀️💾жена супернегативец: тип на кожа 4
  🧙🏽💾магичар: тип на кожа 4
  🧙🏽‍♂️💾маж магичар: тип на кожа 4
  🧙🏽‍♀️💾жена магичар: тип на кожа 4
  🧚🏽💾самовила: тип на кожа 4
  🧚🏽‍♂️💾виленик: тип на кожа 4
  🧚🏽‍♀️💾жена самовила: тип на кожа 4
  🧛🏽💾вампир: тип на кожа 4
  🧛🏽‍♂️💾маж вампир: тип на кожа 4
  🧛🏽‍♀️💾жена вампир: тип на кожа 4
  🧜🏽💾морско лице: тип на кожа 4
  🧜🏽‍♂️💾маж сирена: тип на кожа 4
  🧜🏽‍♀️💾сирена: тип на кожа 4
  🧝🏽💾шумски елф: тип на кожа 4
  🧝🏽‍♂️💾маж шумски елф: тип на кожа 4
  🧝🏽‍♀️💾жена шумски елф: тип на кожа 4
  💆🏽💾масажа на лице: тип на кожа 4
  💆🏽‍♂️💾маж и масажа на лице: тип на кожа 4
  💆🏽‍♀️💾жена и масажа на лице: тип на кожа 4
  💇🏽💾потстрижување: тип на кожа 4
  💇🏽‍♂️💾маж се потстрижува: тип на кожа 4
  💇🏽‍♀️💾жена се потстрижува: тип на кожа 4
  🚶🏽💾лице пешачи: тип на кожа 4
  🚶🏽‍♂️💾маж пешачи: тип на кожа 4
  🚶🏽‍♀️💾жена пешачи: тип на кожа 4
  🧍🏽💾лице кое стои: тип на кожа 4
  🧍🏽‍♂️💾маж кој стои: тип на кожа 4
  🧍🏽‍♀️💾жена која стои: тип на кожа 4
  🧎🏽💾лице кое клечи: тип на кожа 4
  🧎🏽‍♂️💾маж кој клечи: тип на кожа 4
  🧎🏽‍♀️💾жена која клечи: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🦯💾лице со стап за слепи: тип на кожа 4
  👨🏽‍🦯💾маж со стап за слепи: тип на кожа 4
  👩🏽‍🦯💾жена со стап за слепи: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🦼💾лице во моторизирана количка: тип на кожа 4
  👨🏽‍🦼💾маж во моторизирана количка: тип на кожа 4
  👩🏽‍🦼💾жена во моторизирана количка: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка: тип на кожа 4
  👨🏽‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка: тип на кожа 4
  👩🏽‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка: тип на кожа 4
  🏃🏽💾лице трча: тип на кожа 4
  🏃🏽‍♂️💾маж трча: тип на кожа 4
  🏃🏽‍♀️💾жена трча: тип на кожа 4
  💃🏽💾танчерка: тип на кожа 4
  🕺🏽💾танчер: тип на кожа 4
  🕴🏽💾лебдечки човек во деловен костум: тип на кожа 4
  🧖🏽💾лице во парна соба: тип на кожа 4
  🧖🏽‍♂️💾маж во парна соба: тип на кожа 4
  🧖🏽‍♀️💾жена во парна соба: тип на кожа 4
  🧗🏽💾лице планинари: тип на кожа 4
  🧗🏽‍♂️💾маж планинари: тип на кожа 4
  🧗🏽‍♀️💾жена планинари: тип на кожа 4
  🏇🏽💾трка со коњи: тип на кожа 4
  🏂🏽💾скијање на штица: тип на кожа 4
  🏌🏽💾играч на голф: тип на кожа 4
  🏌🏽‍♂️💾голфер: тип на кожа 4
  🏌🏽‍♀️💾голферка: тип на кожа 4
  🏄🏽💾лице кое сурфа: тип на кожа 4
  🏄🏽‍♂️💾сурфер: тип на кожа 4
  🏄🏽‍♀️💾сурферка: тип на кожа 4
  🚣🏽💾веслање чамец: тип на кожа 4
  🚣🏽‍♂️💾веслач: тип на кожа 4
  🚣🏽‍♀️💾веслачка: тип на кожа 4
  🏊🏽💾лице кое плива: тип на кожа 4
  🏊🏽‍♂️💾пливач: тип на кожа 4
  🏊🏽‍♀️💾пливачка: тип на кожа 4
  ⛹🏽💾човек со топка: тип на кожа 4
  ⛹🏽‍♂️💾маж со топка: тип на кожа 4
  ⛹🏽‍♀️💾жена со топка: тип на кожа 4
  🏋🏽💾кревање тегови: тип на кожа 4
  🏋🏽‍♂️💾маж крева тегови: тип на кожа 4
  🏋🏽‍♀️💾жена крева тегови: тип на кожа 4
  🚴🏽💾лице кое вози велосипед: тип на кожа 4
  🚴🏽‍♂️💾велосипедист: тип на кожа 4
  🚴🏽‍♀️💾велосипедистка: тип на кожа 4
  🚵🏽💾лице кое вози планински велосипед: тип на кожа 4
  🚵🏽‍♂️💾планински велосипедист: тип на кожа 4
  🚵🏽‍♀️💾планинска велосипедистка: тип на кожа 4
  🤸🏽💾лице прави ѕвезда: тип на кожа 4
  🤸🏽‍♂️💾маж прави ѕвезда: тип на кожа 4
  🤸🏽‍♀️💾жена прави ѕвезда: тип на кожа 4
  🤽🏽💾ватерполо: тип на кожа 4
  🤽🏽‍♂️💾ватерполист: тип на кожа 4
  🤽🏽‍♀️💾ватерполистка: тип на кожа 4
  🤾🏽💾ракомет: тип на кожа 4
  🤾🏽‍♂️💾ракометар: тип на кожа 4
  🤾🏽‍♀️💾ракометарка: тип на кожа 4
  🤹🏽💾жонглирање: тип на кожа 4
  🤹🏽‍♂️💾жонглер: тип на кожа 4
  🤹🏽‍♀️💾жонглерка: тип на кожа 4
  🧘🏽💾лице во положба лотус: тип на кожа 4
  🧘🏽‍♂️💾маж во положба лотус: тип на кожа 4
  🧘🏽‍♀️💾жена во положба лотус: тип на кожа 4
  🛀🏽💾човек во када: тип на кожа 4
  🛌🏽💾човек во кревет: тип на кожа 4
  🧑🏽‍🤝‍🧑🏽💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 4
  👭🏽💾две жени се држат за рака: тип на кожа 4
  👫🏽💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 4
  👬🏽💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 4
  💏🏽💾бакнеж: тип на кожа 4
  👩🏽‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: жена, маж и тип на кожа 4
  👨🏽‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: маж, маж и тип на кожа 4
  👩🏽‍❤️‍💋‍👩🏽💾бакнеж: жена, жена и тип на кожа 4
  💑🏽💾пар со срце: тип на кожа 4
  👩🏽‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: жена, маж и тип на кожа 4
  👨🏽‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: маж, маж и тип на кожа 4
  👩🏽‍❤️‍👩🏽💾пар со срце: жена, жена и тип на кожа 4
  🏽💾тип на кожа 4
  🏾 средно-темен тон на кожа
  👋🏾💾мавтање со рака: тип на кожа 5
  🤚🏾💾подигната дланка: тип на кожа 5
  🖐🏾💾крената рака со раширени прсти: тип на кожа 5
  ✋🏾💾крената рака: тип на кожа 5
  🖖🏾💾вулкански поздрав: тип на кожа 5
  🫱🏾💾рака на десно: тип на кожа 5
  🫲🏾💾рака на лево: тип на кожа 5
  🫳🏾💾рака со дланката надолу: тип на кожа 5
  🫴🏾💾рака со дланката нагоре: тип на кожа 5
  🫷🏾💾дланка турка налево: тип на кожа 5
  🫸🏾💾дланка турка надесно: тип на кожа 5
  👌🏾💾рака што се согласува: тип на кожа 5
  🤌🏾💾стиснати прсти: тип на кожа 5
  🤏🏾💾дланка што штипе: тип на кожа 5
  ✌🏾💾рака покажува победа: тип на кожа 5
  🤞🏾💾стискање палци: тип на кожа 5
  🫰🏾💾рака со вкрстени палец и показалец: тип на кожа 5
  🤟🏾💾знак „те сакам“: тип на кожа 5
  🤘🏾💾рака што покажува рогови: тип на кожа 5
  🤙🏾💾јави ми се: тип на кожа 5
  👈🏾💾показалец свртен налево: тип на кожа 5
  👉🏾💾показалец свртен надесно: тип на кожа 5
  👆🏾💾показалец свртен нагоре: тип на кожа 5
  🖕🏾💾среден прст: тип на кожа 5
  👇🏾💾показалец свртен надолу: тип на кожа 5
  ☝🏾💾показалец нагоре: тип на кожа 5
  🫵🏾💾показалец покажува кон гледачот: тип на кожа 5
  👍🏾💾палец нагоре: тип на кожа 5
  👎🏾💾палец надолу: тип на кожа 5
  ✊🏾💾крената тупаница: тип на кожа 5
  👊🏾💾тупаница што се приближува: тип на кожа 5
  🤛🏾💾лева тупаница: тип на кожа 5
  🤜🏾💾десна тупаница: тип на кожа 5
  👏🏾💾аплауз: тип на кожа 5
  🙌🏾💾кренати дланки: тип на кожа 5
  🫶🏾💾срце од раце: тип на кожа 5
  👐🏾💾отворени дланки: тип на кожа 5
  🤲🏾💾дланки една до друга: тип на кожа 5
  🤝🏾💾ракување: тип на кожа 5
  🙏🏾💾споени дланки: тип на кожа 5
  ✍🏾💾рака што пишува: тип на кожа 5
  💅🏾💾лак за нокти: тип на кожа 5
  🤳🏾💾селфи: тип на кожа 5
  💪🏾💾покажува бицепс: тип на кожа 5
  🦵🏾💾нога: тип на кожа 5
  🦶🏾💾стапало: тип на кожа 5
  👂🏾💾уво: тип на кожа 5
  🦻🏾💾уво со апарат за слушање: тип на кожа 5
  👃🏾💾нос: тип на кожа 5
  👶🏾💾бебе: тип на кожа 5
  🧒🏾💾дете: тип на кожа 5
  👦🏾💾момче: тип на кожа 5
  👧🏾💾девојче: тип на кожа 5
  🧑🏾💾возрасно лице: тип на кожа 5
  👱🏾💾русокосо лице: тип на кожа 5
  👨🏾💾маж: тип на кожа 5
  🧔🏾💾забраден човек: тип на кожа 5
  🧔🏾‍♂️💾маж: тип на кожа 5 и брада
  🧔🏾‍♀️💾жена: тип на кожа 5 и брада
  👨🏾‍🦰💾маж: тип на кожа 5 и црвена коса
  👨🏾‍🦱💾маж: тип на кожа 5 и кадрава коса
  👨🏾‍🦳💾маж: тип на кожа 5 и бела коса
  👨🏾‍🦲💾маж: тип на кожа 5 и ќелав
  👩🏾💾жена: тип на кожа 5
  👩🏾‍🦰💾жена: тип на кожа 5 и црвена коса
  🧑🏾‍🦰💾возрасно лице: тип на кожа 5 и црвена коса
  👩🏾‍🦱💾жена: тип на кожа 5 и кадрава коса
  🧑🏾‍🦱💾возрасно лице: тип на кожа 5 и кадрава коса
  👩🏾‍🦳💾жена: тип на кожа 5 и бела коса
  🧑🏾‍🦳💾возрасно лице: тип на кожа 5 и бела коса
  👩🏾‍🦲💾жена: тип на кожа 5 и ќелав
  🧑🏾‍🦲💾возрасно лице: тип на кожа 5 и ќелав
  👱🏾‍♀️💾русокоса жена: тип на кожа 5
  👱🏾‍♂️💾русокос маж: тип на кожа 5
  🧓🏾💾постаро возрасно лице: тип на кожа 5
  👴🏾💾старец: тип на кожа 5
  👵🏾💾старица: тип на кожа 5
  🙍🏾💾намуртен човек: тип на кожа 5
  🙍🏾‍♂️💾намуртен маж: тип на кожа 5
  🙍🏾‍♀️💾намуртена жена: тип на кожа 5
  🙎🏾💾налутен човек: тип на кожа 5
  🙎🏾‍♂️💾налутен маж: тип на кожа 5
  🙎🏾‍♀️💾налутена жена: тип на кожа 5
  🙅🏾💾човек што неодобрува: тип на кожа 5
  🙅🏾‍♂️💾маж што неодобрува: тип на кожа 5
  🙅🏾‍♀️💾жена што неодобрува: тип на кожа 5
  🙆🏾💾човек што одобрува: тип на кожа 5
  🙆🏾‍♂️💾маж што одобрува: тип на кожа 5
  🙆🏾‍♀️💾жена што одобрува: тип на кожа 5
  💁🏾💾лице со феминизиран гест: тип на кожа 5
  💁🏾‍♂️💾феминизиран маж: тип на кожа 5
  💁🏾‍♀️💾шмизла: тип на кожа 5
  🙋🏾💾лице со подигната рака: тип на кожа 5
  🙋🏾‍♂️💾маж со подигната рака: тип на кожа 5
  🙋🏾‍♀️💾жена со подигната рака: тип на кожа 5
  🧏🏾💾глуво лице: тип на кожа 5
  🧏🏾‍♂️💾глув маж: тип на кожа 5
  🧏🏾‍♀️💾глува жена: тип на кожа 5
  🙇🏾💾човек кој се поклонува: тип на кожа 5
  🙇🏾‍♂️💾маж се поклонува: тип на кожа 5
  🙇🏾‍♀️💾жена се поклонува: тип на кожа 5
  🤦🏾💾неверување: тип на кожа 5
  🤦🏾‍♂️💾маж и неверување: тип на кожа 5
  🤦🏾‍♀️💾жена и неверување: тип на кожа 5
  🤷🏾💾кревање раменици: тип на кожа 5
  🤷🏾‍♂️💾маж и кревање раменици: тип на кожа 5
  🤷🏾‍♀️💾жена и кревање раменици: тип на кожа 5
  🧑🏾‍⚕️💾здравствен работник: тип на кожа 5
  👨🏾‍⚕️💾доктор: тип на кожа 5
  👩🏾‍⚕️💾докторка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🎓💾студент: тип на кожа 5
  👨🏾‍🎓💾маж студент: тип на кожа 5
  👩🏾‍🎓💾студентка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🏫💾учител: тип на кожа 5
  👨🏾‍🏫💾маж учител: тип на кожа 5
  👩🏾‍🏫💾учителка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍⚖️💾судија: тип на кожа 5
  👨🏾‍⚖️💾маж судија: тип на кожа 5
  👩🏾‍⚖️💾судијка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🌾💾фармер: тип на кожа 5
  👨🏾‍🌾💾земјоделец: тип на кожа 5
  👩🏾‍🌾💾земјоделка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🍳💾готвач: тип на кожа 5
  👨🏾‍🍳💾маж готвач: тип на кожа 5
  👩🏾‍🍳💾готвачка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🔧💾механичар: тип на кожа 5
  👨🏾‍🔧💾маж механичар: тип на кожа 5
  👩🏾‍🔧💾механичарка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🏭💾работник во фабрика: тип на кожа 5
  👨🏾‍🏭💾работник: тип на кожа 5
  👩🏾‍🏭💾работничка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍💼💾канцелариски работник: тип на кожа 5
  👨🏾‍💼💾административец: тип на кожа 5
  👩🏾‍💼💾административка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🔬💾научник: тип на кожа 5
  👨🏾‍🔬💾маж научник: тип на кожа 5
  👩🏾‍🔬💾жена научник: тип на кожа 5
  🧑🏾‍💻💾технолог: тип на кожа 5
  👨🏾‍💻💾маж технолог: тип на кожа 5
  👩🏾‍💻💾жена технолог: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🎤💾пејач: тип на кожа 5
  👨🏾‍🎤💾маж пејач: тип на кожа 5
  👩🏾‍🎤💾пејачка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🎨💾уметник: тип на кожа 5
  👨🏾‍🎨💾маж уметник: тип на кожа 5
  👩🏾‍🎨💾уметничка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍✈️💾пилот: тип на кожа 5
  👨🏾‍✈️💾маж пилот: тип на кожа 5
  👩🏾‍✈️💾жена пилот: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🚀💾астронаут: тип на кожа 5
  👨🏾‍🚀💾маж астронаут: тип на кожа 5
  👩🏾‍🚀💾жена астронаут: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🚒💾пожарникар: тип на кожа 5
  👨🏾‍🚒💾маж пожарникар: тип на кожа 5
  👩🏾‍🚒💾жена пожарникар: тип на кожа 5
  👮🏾💾полицаец/полицајка: тип на кожа 5
  👮🏾‍♂️💾полицаец: тип на кожа 5
  👮🏾‍♀️💾полицајка: тип на кожа 5
  🕵🏾💾детектив(ка): тип на кожа 5
  🕵🏾‍♂️💾детектив: тип на кожа 5
  🕵🏾‍♀️💾детективка: тип на кожа 5
  💂🏾💾гардист(ка): тип на кожа 5
  💂🏾‍♂️💾гардист: тип на кожа 5
  💂🏾‍♀️💾гардистка: тип на кожа 5
  🥷🏾💾нинџа: тип на кожа 5
  👷🏾💾градежен работник: тип на кожа 5
  👷🏾‍♂️💾градежник: тип на кожа 5
  👷🏾‍♀️💾жена градежник: тип на кожа 5
  🫅🏾💾лице со круна: тип на кожа 5
  🤴🏾💾принц: тип на кожа 5
  👸🏾💾принцеза: тип на кожа 5
  👳🏾💾лице со турбан: тип на кожа 5
  👳🏾‍♂️💾маж со турбан: тип на кожа 5
  👳🏾‍♀️💾жена со турбан: тип на кожа 5
  👲🏾💾маж со кинеска капа: тип на кожа 5
  🧕🏾💾жена со шамија: тип на кожа 5
  🤵🏾💾човек во смокинг: тип на кожа 5
  🤵🏾‍♂️💾маж во смокинг: тип на кожа 5
  🤵🏾‍♀️💾жена во смокинг: тип на кожа 5
  👰🏾💾човек со превез: тип на кожа 5
  👰🏾‍♂️💾маж со превез: тип на кожа 5
  👰🏾‍♀️💾жена со превез: тип на кожа 5
  🤰🏾💾трудница: тип на кожа 5
  🫃🏾💾труден маж: тип на кожа 5
  🫄🏾💾трудно лице: тип на кожа 5
  🤱🏾💾доење: тип на кожа 5
  👩🏾‍🍼💾жена храни бебе: тип на кожа 5
  👨🏾‍🍼💾маж храни бебе: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🍼💾лице храни бебе: тип на кожа 5
  👼🏾💾бебе ангел: тип на кожа 5
  🎅🏾💾дедо мраз: тип на кожа 5
  🤶🏾💾баба мразица: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🎄💾лице Мраз: тип на кожа 5
  🦸🏾💾суперхерој: тип на кожа 5
  🦸🏾‍♂️💾маж суперхерој: тип на кожа 5
  🦸🏾‍♀️💾жена-суперхерој: тип на кожа 5
  🦹🏾💾супер-негативец: тип на кожа 5
  🦹🏾‍♂️💾маж супернегативец: тип на кожа 5
  🦹🏾‍♀️💾жена супернегативец: тип на кожа 5
  🧙🏾💾магичар: тип на кожа 5
  🧙🏾‍♂️💾маж магичар: тип на кожа 5
  🧙🏾‍♀️💾жена магичар: тип на кожа 5
  🧚🏾💾самовила: тип на кожа 5
  🧚🏾‍♂️💾виленик: тип на кожа 5
  🧚🏾‍♀️💾жена самовила: тип на кожа 5
  🧛🏾💾вампир: тип на кожа 5
  🧛🏾‍♂️💾маж вампир: тип на кожа 5
  🧛🏾‍♀️💾жена вампир: тип на кожа 5
  🧜🏾💾морско лице: тип на кожа 5
  🧜🏾‍♂️💾маж сирена: тип на кожа 5
  🧜🏾‍♀️💾сирена: тип на кожа 5
  🧝🏾💾шумски елф: тип на кожа 5
  🧝🏾‍♂️💾маж шумски елф: тип на кожа 5
  🧝🏾‍♀️💾жена шумски елф: тип на кожа 5
  💆🏾💾масажа на лице: тип на кожа 5
  💆🏾‍♂️💾маж и масажа на лице: тип на кожа 5
  💆🏾‍♀️💾жена и масажа на лице: тип на кожа 5
  💇🏾💾потстрижување: тип на кожа 5
  💇🏾‍♂️💾маж се потстрижува: тип на кожа 5
  💇🏾‍♀️💾жена се потстрижува: тип на кожа 5
  🚶🏾💾лице пешачи: тип на кожа 5
  🚶🏾‍♂️💾маж пешачи: тип на кожа 5
  🚶🏾‍♀️💾жена пешачи: тип на кожа 5
  🧍🏾💾лице кое стои: тип на кожа 5
  🧍🏾‍♂️💾маж кој стои: тип на кожа 5
  🧍🏾‍♀️💾жена која стои: тип на кожа 5
  🧎🏾💾лице кое клечи: тип на кожа 5
  🧎🏾‍♂️💾маж кој клечи: тип на кожа 5
  🧎🏾‍♀️💾жена која клечи: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🦯💾лице со стап за слепи: тип на кожа 5
  👨🏾‍🦯💾маж со стап за слепи: тип на кожа 5
  👩🏾‍🦯💾жена со стап за слепи: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🦼💾лице во моторизирана количка: тип на кожа 5
  👨🏾‍🦼💾маж во моторизирана количка: тип на кожа 5
  👩🏾‍🦼💾жена во моторизирана количка: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка: тип на кожа 5
  👨🏾‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка: тип на кожа 5
  👩🏾‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка: тип на кожа 5
  🏃🏾💾лице трча: тип на кожа 5
  🏃🏾‍♂️💾маж трча: тип на кожа 5
  🏃🏾‍♀️💾жена трча: тип на кожа 5
  💃🏾💾танчерка: тип на кожа 5
  🕺🏾💾танчер: тип на кожа 5
  🕴🏾💾лебдечки човек во деловен костум: тип на кожа 5
  🧖🏾💾лице во парна соба: тип на кожа 5
  🧖🏾‍♂️💾маж во парна соба: тип на кожа 5
  🧖🏾‍♀️💾жена во парна соба: тип на кожа 5
  🧗🏾💾лице планинари: тип на кожа 5
  🧗🏾‍♂️💾маж планинари: тип на кожа 5
  🧗🏾‍♀️💾жена планинари: тип на кожа 5
  🏇🏾💾трка со коњи: тип на кожа 5
  🏂🏾💾скијање на штица: тип на кожа 5
  🏌🏾💾играч на голф: тип на кожа 5
  🏌🏾‍♂️💾голфер: тип на кожа 5
  🏌🏾‍♀️💾голферка: тип на кожа 5
  🏄🏾💾лице кое сурфа: тип на кожа 5
  🏄🏾‍♂️💾сурфер: тип на кожа 5
  🏄🏾‍♀️💾сурферка: тип на кожа 5
  🚣🏾💾веслање чамец: тип на кожа 5
  🚣🏾‍♂️💾веслач: тип на кожа 5
  🚣🏾‍♀️💾веслачка: тип на кожа 5
  🏊🏾💾лице кое плива: тип на кожа 5
  🏊🏾‍♂️💾пливач: тип на кожа 5
  🏊🏾‍♀️💾пливачка: тип на кожа 5
  ⛹🏾💾човек со топка: тип на кожа 5
  ⛹🏾‍♂️💾маж со топка: тип на кожа 5
  ⛹🏾‍♀️💾жена со топка: тип на кожа 5
  🏋🏾💾кревање тегови: тип на кожа 5
  🏋🏾‍♂️💾маж крева тегови: тип на кожа 5
  🏋🏾‍♀️💾жена крева тегови: тип на кожа 5
  🚴🏾💾лице кое вози велосипед: тип на кожа 5
  🚴🏾‍♂️💾велосипедист: тип на кожа 5
  🚴🏾‍♀️💾велосипедистка: тип на кожа 5
  🚵🏾💾лице кое вози планински велосипед: тип на кожа 5
  🚵🏾‍♂️💾планински велосипедист: тип на кожа 5
  🚵🏾‍♀️💾планинска велосипедистка: тип на кожа 5
  🤸🏾💾лице прави ѕвезда: тип на кожа 5
  🤸🏾‍♂️💾маж прави ѕвезда: тип на кожа 5
  🤸🏾‍♀️💾жена прави ѕвезда: тип на кожа 5
  🤽🏾💾ватерполо: тип на кожа 5
  🤽🏾‍♂️💾ватерполист: тип на кожа 5
  🤽🏾‍♀️💾ватерполистка: тип на кожа 5
  🤾🏾💾ракомет: тип на кожа 5
  🤾🏾‍♂️💾ракометар: тип на кожа 5
  🤾🏾‍♀️💾ракометарка: тип на кожа 5
  🤹🏾💾жонглирање: тип на кожа 5
  🤹🏾‍♂️💾жонглер: тип на кожа 5
  🤹🏾‍♀️💾жонглерка: тип на кожа 5
  🧘🏾💾лице во положба лотус: тип на кожа 5
  🧘🏾‍♂️💾маж во положба лотус: тип на кожа 5
  🧘🏾‍♀️💾жена во положба лотус: тип на кожа 5
  🛀🏾💾човек во када: тип на кожа 5
  🛌🏾💾човек во кревет: тип на кожа 5
  🧑🏾‍🤝‍🧑🏾💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 5
  👭🏾💾две жени се држат за рака: тип на кожа 5
  👫🏾💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 5
  👬🏾💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 5
  💏🏾💾бакнеж: тип на кожа 5
  👩🏾‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: жена, маж и тип на кожа 5
  👨🏾‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: маж, маж и тип на кожа 5
  👩🏾‍❤️‍💋‍👩🏾💾бакнеж: жена, жена и тип на кожа 5
  💑🏾💾пар со срце: тип на кожа 5
  👩🏾‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: жена, маж и тип на кожа 5
  👨🏾‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: маж, маж и тип на кожа 5
  👩🏾‍❤️‍👩🏾💾пар со срце: жена, жена и тип на кожа 5
  🏾💾тип на кожа 5
  🏿 темен тон на кожа
  👋🏿💾мавтање со рака: тип на кожа 6
  🤚🏿💾подигната дланка: тип на кожа 6
  🖐🏿💾крената рака со раширени прсти: тип на кожа 6
  ✋🏿💾крената рака: тип на кожа 6
  🖖🏿💾вулкански поздрав: тип на кожа 6
  🫱🏿💾рака на десно: тип на кожа 6
  🫲🏿💾рака на лево: тип на кожа 6
  🫳🏿💾рака со дланката надолу: тип на кожа 6
  🫴🏿💾рака со дланката нагоре: тип на кожа 6
  🫷🏿💾дланка турка налево: тип на кожа 6
  🫸🏿💾дланка турка надесно: тип на кожа 6
  👌🏿💾рака што се согласува: тип на кожа 6
  🤌🏿💾стиснати прсти: тип на кожа 6
  🤏🏿💾дланка што штипе: тип на кожа 6
  ✌🏿💾рака покажува победа: тип на кожа 6
  🤞🏿💾стискање палци: тип на кожа 6
  🫰🏿💾рака со вкрстени палец и показалец: тип на кожа 6
  🤟🏿💾знак „те сакам“: тип на кожа 6
  🤘🏿💾рака што покажува рогови: тип на кожа 6
  🤙🏿💾јави ми се: тип на кожа 6
  👈🏿💾показалец свртен налево: тип на кожа 6
  👉🏿💾показалец свртен надесно: тип на кожа 6
  👆🏿💾показалец свртен нагоре: тип на кожа 6
  🖕🏿💾среден прст: тип на кожа 6
  👇🏿💾показалец свртен надолу: тип на кожа 6
  ☝🏿💾показалец нагоре: тип на кожа 6
  🫵🏿💾показалец покажува кон гледачот: тип на кожа 6
  👍🏿💾палец нагоре: тип на кожа 6
  👎🏿💾палец надолу: тип на кожа 6
  ✊🏿💾крената тупаница: тип на кожа 6
  👊🏿💾тупаница што се приближува: тип на кожа 6
  🤛🏿💾лева тупаница: тип на кожа 6
  🤜🏿💾десна тупаница: тип на кожа 6
  👏🏿💾аплауз: тип на кожа 6
  🙌🏿💾кренати дланки: тип на кожа 6
  🫶🏿💾срце од раце: тип на кожа 6
  👐🏿💾отворени дланки: тип на кожа 6
  🤲🏿💾дланки една до друга: тип на кожа 6
  🤝🏿💾ракување: тип на кожа 6
  🙏🏿💾споени дланки: тип на кожа 6
  ✍🏿💾рака што пишува: тип на кожа 6
  💅🏿💾лак за нокти: тип на кожа 6
  🤳🏿💾селфи: тип на кожа 6
  💪🏿💾покажува бицепс: тип на кожа 6
  🦵🏿💾нога: тип на кожа 6
  🦶🏿💾стапало: тип на кожа 6
  👂🏿💾уво: тип на кожа 6
  🦻🏿💾уво со апарат за слушање: тип на кожа 6
  👃🏿💾нос: тип на кожа 6
  👶🏿💾бебе: тип на кожа 6
  🧒🏿💾дете: тип на кожа 6
  👦🏿💾момче: тип на кожа 6
  👧🏿💾девојче: тип на кожа 6
  🧑🏿💾возрасно лице: тип на кожа 6
  👱🏿💾русокосо лице: тип на кожа 6
  👨🏿💾маж: тип на кожа 6
  🧔🏿💾забраден човек: тип на кожа 6
  🧔🏿‍♂️💾маж: тип на кожа 6 и брада
  🧔🏿‍♀️💾жена: тип на кожа 6 и брада
  👨🏿‍🦰💾маж: тип на кожа 6 и црвена коса
  👨🏿‍🦱💾маж: тип на кожа 6 и кадрава коса
  👨🏿‍🦳💾маж: тип на кожа 6 и бела коса
  👨🏿‍🦲💾маж: тип на кожа 6 и ќелав
  👩🏿💾жена: тип на кожа 6
  👩🏿‍🦰💾жена: тип на кожа 6 и црвена коса
  🧑🏿‍🦰💾возрасно лице: тип на кожа 6 и црвена коса
  👩🏿‍🦱💾жена: тип на кожа 6 и кадрава коса
  🧑🏿‍🦱💾возрасно лице: тип на кожа 6 и кадрава коса
  👩🏿‍🦳💾жена: тип на кожа 6 и бела коса
  🧑🏿‍🦳💾возрасно лице: тип на кожа 6 и бела коса
  👩🏿‍🦲💾жена: тип на кожа 6 и ќелав
  🧑🏿‍🦲💾возрасно лице: тип на кожа 6 и ќелав
  👱🏿‍♀️💾русокоса жена: тип на кожа 6
  👱🏿‍♂️💾русокос маж: тип на кожа 6
  🧓🏿💾постаро возрасно лице: тип на кожа 6
  👴🏿💾старец: тип на кожа 6
  👵🏿💾старица: тип на кожа 6
  🙍🏿💾намуртен човек: тип на кожа 6
  🙍🏿‍♂️💾намуртен маж: тип на кожа 6
  🙍🏿‍♀️💾намуртена жена: тип на кожа 6
  🙎🏿💾налутен човек: тип на кожа 6
  🙎🏿‍♂️💾налутен маж: тип на кожа 6
  🙎🏿‍♀️💾налутена жена: тип на кожа 6
  🙅🏿💾човек што неодобрува: тип на кожа 6
  🙅🏿‍♂️💾маж што неодобрува: тип на кожа 6
  🙅🏿‍♀️💾жена што неодобрува: тип на кожа 6
  🙆🏿💾човек што одобрува: тип на кожа 6
  🙆🏿‍♂️💾маж што одобрува: тип на кожа 6
  🙆🏿‍♀️💾жена што одобрува: тип на кожа 6
  💁🏿💾лице со феминизиран гест: тип на кожа 6
  💁🏿‍♂️💾феминизиран маж: тип на кожа 6
  💁🏿‍♀️💾шмизла: тип на кожа 6
  🙋🏿💾лице со подигната рака: тип на кожа 6
  🙋🏿‍♂️💾маж со подигната рака: тип на кожа 6
  🙋🏿‍♀️💾жена со подигната рака: тип на кожа 6
  🧏🏿💾глуво лице: тип на кожа 6
  🧏🏿‍♂️💾глув маж: тип на кожа 6
  🧏🏿‍♀️💾глува жена: тип на кожа 6
  🙇🏿💾човек кој се поклонува: тип на кожа 6
  🙇🏿‍♂️💾маж се поклонува: тип на кожа 6
  🙇🏿‍♀️💾жена се поклонува: тип на кожа 6
  🤦🏿💾неверување: тип на кожа 6
  🤦🏿‍♂️💾маж и неверување: тип на кожа 6
  🤦🏿‍♀️💾жена и неверување: тип на кожа 6
  🤷🏿💾кревање раменици: тип на кожа 6
  🤷🏿‍♂️💾маж и кревање раменици: тип на кожа 6
  🤷🏿‍♀️💾жена и кревање раменици: тип на кожа 6
  🧑🏿‍⚕️💾здравствен работник: тип на кожа 6
  👨🏿‍⚕️💾доктор: тип на кожа 6
  👩🏿‍⚕️💾докторка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🎓💾студент: тип на кожа 6
  👨🏿‍🎓💾маж студент: тип на кожа 6
  👩🏿‍🎓💾студентка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🏫💾учител: тип на кожа 6
  👨🏿‍🏫💾маж учител: тип на кожа 6
  👩🏿‍🏫💾учителка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍⚖️💾судија: тип на кожа 6
  👨🏿‍⚖️💾маж судија: тип на кожа 6
  👩🏿‍⚖️💾судијка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🌾💾фармер: тип на кожа 6
  👨🏿‍🌾💾земјоделец: тип на кожа 6
  👩🏿‍🌾💾земјоделка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🍳💾готвач: тип на кожа 6
  👨🏿‍🍳💾маж готвач: тип на кожа 6
  👩🏿‍🍳💾готвачка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🔧💾механичар: тип на кожа 6
  👨🏿‍🔧💾маж механичар: тип на кожа 6
  👩🏿‍🔧💾механичарка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🏭💾работник во фабрика: тип на кожа 6
  👨🏿‍🏭💾работник: тип на кожа 6
  👩🏿‍🏭💾работничка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍💼💾канцелариски работник: тип на кожа 6
  👨🏿‍💼💾административец: тип на кожа 6
  👩🏿‍💼💾административка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🔬💾научник: тип на кожа 6
  👨🏿‍🔬💾маж научник: тип на кожа 6
  👩🏿‍🔬💾жена научник: тип на кожа 6
  🧑🏿‍💻💾технолог: тип на кожа 6
  👨🏿‍💻💾маж технолог: тип на кожа 6
  👩🏿‍💻💾жена технолог: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🎤💾пејач: тип на кожа 6
  👨🏿‍🎤💾маж пејач: тип на кожа 6
  👩🏿‍🎤💾пејачка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🎨💾уметник: тип на кожа 6
  👨🏿‍🎨💾маж уметник: тип на кожа 6
  👩🏿‍🎨💾уметничка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍✈️💾пилот: тип на кожа 6
  👨🏿‍✈️💾маж пилот: тип на кожа 6
  👩🏿‍✈️💾жена пилот: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🚀💾астронаут: тип на кожа 6
  👨🏿‍🚀💾маж астронаут: тип на кожа 6
  👩🏿‍🚀💾жена астронаут: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🚒💾пожарникар: тип на кожа 6
  👨🏿‍🚒💾маж пожарникар: тип на кожа 6
  👩🏿‍🚒💾жена пожарникар: тип на кожа 6
  👮🏿💾полицаец/полицајка: тип на кожа 6
  👮🏿‍♂️💾полицаец: тип на кожа 6
  👮🏿‍♀️💾полицајка: тип на кожа 6
  🕵🏿💾детектив(ка): тип на кожа 6
  🕵🏿‍♂️💾детектив: тип на кожа 6
  🕵🏿‍♀️💾детективка: тип на кожа 6
  💂🏿💾гардист(ка): тип на кожа 6
  💂🏿‍♂️💾гардист: тип на кожа 6
  💂🏿‍♀️💾гардистка: тип на кожа 6
  🥷🏿💾нинџа: тип на кожа 6
  👷🏿💾градежен работник: тип на кожа 6
  👷🏿‍♂️💾градежник: тип на кожа 6
  👷🏿‍♀️💾жена градежник: тип на кожа 6
  🫅🏿💾лице со круна: тип на кожа 6
  🤴🏿💾принц: тип на кожа 6
  👸🏿💾принцеза: тип на кожа 6
  👳🏿💾лице со турбан: тип на кожа 6
  👳🏿‍♂️💾маж со турбан: тип на кожа 6
  👳🏿‍♀️💾жена со турбан: тип на кожа 6
  👲🏿💾маж со кинеска капа: тип на кожа 6
  🧕🏿💾жена со шамија: тип на кожа 6
  🤵🏿💾човек во смокинг: тип на кожа 6
  🤵🏿‍♂️💾маж во смокинг: тип на кожа 6
  🤵🏿‍♀️💾жена во смокинг: тип на кожа 6
  👰🏿💾човек со превез: тип на кожа 6
  👰🏿‍♂️💾маж со превез: тип на кожа 6
  👰🏿‍♀️💾жена со превез: тип на кожа 6
  🤰🏿💾трудница: тип на кожа 6
  🫃🏿💾труден маж: тип на кожа 6
  🫄🏿💾трудно лице: тип на кожа 6
  🤱🏿💾доење: тип на кожа 6
  👩🏿‍🍼💾жена храни бебе: тип на кожа 6
  👨🏿‍🍼💾маж храни бебе: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🍼💾лице храни бебе: тип на кожа 6
  👼🏿💾бебе ангел: тип на кожа 6
  🎅🏿💾дедо мраз: тип на кожа 6
  🤶🏿💾баба мразица: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🎄💾лице Мраз: тип на кожа 6
  🦸🏿💾суперхерој: тип на кожа 6
  🦸🏿‍♂️💾маж суперхерој: тип на кожа 6
  🦸🏿‍♀️💾жена-суперхерој: тип на кожа 6
  🦹🏿💾супер-негативец: тип на кожа 6
  🦹🏿‍♂️💾маж супернегативец: тип на кожа 6
  🦹🏿‍♀️💾жена супернегативец: тип на кожа 6
  🧙🏿💾магичар: тип на кожа 6
  🧙🏿‍♂️💾маж магичар: тип на кожа 6
  🧙🏿‍♀️💾жена магичар: тип на кожа 6
  🧚🏿💾самовила: тип на кожа 6
  🧚🏿‍♂️💾виленик: тип на кожа 6
  🧚🏿‍♀️💾жена самовила: тип на кожа 6
  🧛🏿💾вампир: тип на кожа 6
  🧛🏿‍♂️💾маж вампир: тип на кожа 6
  🧛🏿‍♀️💾жена вампир: тип на кожа 6
  🧜🏿💾морско лице: тип на кожа 6
  🧜🏿‍♂️💾маж сирена: тип на кожа 6
  🧜🏿‍♀️💾сирена: тип на кожа 6
  🧝🏿💾шумски елф: тип на кожа 6
  🧝🏿‍♂️💾маж шумски елф: тип на кожа 6
  🧝🏿‍♀️💾жена шумски елф: тип на кожа 6
  💆🏿💾масажа на лице: тип на кожа 6
  💆🏿‍♂️💾маж и масажа на лице: тип на кожа 6
  💆🏿‍♀️💾жена и масажа на лице: тип на кожа 6
  💇🏿💾потстрижување: тип на кожа 6
  💇🏿‍♂️💾маж се потстрижува: тип на кожа 6
  💇🏿‍♀️💾жена се потстрижува: тип на кожа 6
  🚶🏿💾лице пешачи: тип на кожа 6
  🚶🏿‍♂️💾маж пешачи: тип на кожа 6
  🚶🏿‍♀️💾жена пешачи: тип на кожа 6
  🧍🏿💾лице кое стои: тип на кожа 6
  🧍🏿‍♂️💾маж кој стои: тип на кожа 6
  🧍🏿‍♀️💾жена која стои: тип на кожа 6
  🧎🏿💾лице кое клечи: тип на кожа 6
  🧎🏿‍♂️💾маж кој клечи: тип на кожа 6
  🧎🏿‍♀️💾жена која клечи: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🦯💾лице со стап за слепи: тип на кожа 6
  👨🏿‍🦯💾маж со стап за слепи: тип на кожа 6
  👩🏿‍🦯💾жена со стап за слепи: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🦼💾лице во моторизирана количка: тип на кожа 6
  👨🏿‍🦼💾маж во моторизирана количка: тип на кожа 6
  👩🏿‍🦼💾жена во моторизирана количка: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🦽💾лице во рачна инвалидска количка: тип на кожа 6
  👨🏿‍🦽💾маж во рачна инвалидска количка: тип на кожа 6
  👩🏿‍🦽💾жена во рачна инвалидска количка: тип на кожа 6
  🏃🏿💾лице трча: тип на кожа 6
  🏃🏿‍♂️💾маж трча: тип на кожа 6
  🏃🏿‍♀️💾жена трча: тип на кожа 6
  💃🏿💾танчерка: тип на кожа 6
  🕺🏿💾танчер: тип на кожа 6
  🕴🏿💾лебдечки човек во деловен костум: тип на кожа 6
  🧖🏿💾лице во парна соба: тип на кожа 6
  🧖🏿‍♂️💾маж во парна соба: тип на кожа 6
  🧖🏿‍♀️💾жена во парна соба: тип на кожа 6
  🧗🏿💾лице планинари: тип на кожа 6
  🧗🏿‍♂️💾маж планинари: тип на кожа 6
  🧗🏿‍♀️💾жена планинари: тип на кожа 6
  🏇🏿💾трка со коњи: тип на кожа 6
  🏂🏿💾скијање на штица: тип на кожа 6
  🏌🏿💾играч на голф: тип на кожа 6
  🏌🏿‍♂️💾голфер: тип на кожа 6
  🏌🏿‍♀️💾голферка: тип на кожа 6
  🏄🏿💾лице кое сурфа: тип на кожа 6
  🏄🏿‍♂️💾сурфер: тип на кожа 6
  🏄🏿‍♀️💾сурферка: тип на кожа 6
  🚣🏿💾веслање чамец: тип на кожа 6
  🚣🏿‍♂️💾веслач: тип на кожа 6
  🚣🏿‍♀️💾веслачка: тип на кожа 6
  🏊🏿💾лице кое плива: тип на кожа 6
  🏊🏿‍♂️💾пливач: тип на кожа 6
  🏊🏿‍♀️💾пливачка: тип на кожа 6
  ⛹🏿💾човек со топка: тип на кожа 6
  ⛹🏿‍♂️💾маж со топка: тип на кожа 6
  ⛹🏿‍♀️💾жена со топка: тип на кожа 6
  🏋🏿💾кревање тегови: тип на кожа 6
  🏋🏿‍♂️💾маж крева тегови: тип на кожа 6
  🏋🏿‍♀️💾жена крева тегови: тип на кожа 6
  🚴🏿💾лице кое вози велосипед: тип на кожа 6
  🚴🏿‍♂️💾велосипедист: тип на кожа 6
  🚴🏿‍♀️💾велосипедистка: тип на кожа 6
  🚵🏿💾лице кое вози планински велосипед: тип на кожа 6
  🚵🏿‍♂️💾планински велосипедист: тип на кожа 6
  🚵🏿‍♀️💾планинска велосипедистка: тип на кожа 6
  🤸🏿💾лице прави ѕвезда: тип на кожа 6
  🤸🏿‍♂️💾маж прави ѕвезда: тип на кожа 6
  🤸🏿‍♀️💾жена прави ѕвезда: тип на кожа 6
  🤽🏿💾ватерполо: тип на кожа 6
  🤽🏿‍♂️💾ватерполист: тип на кожа 6
  🤽🏿‍♀️💾ватерполистка: тип на кожа 6
  🤾🏿💾ракомет: тип на кожа 6
  🤾🏿‍♂️💾ракометар: тип на кожа 6
  🤾🏿‍♀️💾ракометарка: тип на кожа 6
  🤹🏿💾жонглирање: тип на кожа 6
  🤹🏿‍♂️💾жонглер: тип на кожа 6
  🤹🏿‍♀️💾жонглерка: тип на кожа 6
  🧘🏿💾лице во положба лотус: тип на кожа 6
  🧘🏿‍♂️💾маж во положба лотус: тип на кожа 6
  🧘🏿‍♀️💾жена во положба лотус: тип на кожа 6
  🛀🏿💾човек во када: тип на кожа 6
  🛌🏿💾човек во кревет: тип на кожа 6
  🧑🏿‍🤝‍🧑🏿💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 6
  👭🏿💾две жени се држат за рака: тип на кожа 6
  👫🏿💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 6
  👬🏿💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 6
  💏🏿💾бакнеж: тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: жена, маж и тип на кожа 6
  👨🏿‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: маж, маж и тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍💋‍👩🏿💾бакнеж: жена, жена и тип на кожа 6
  💑🏿💾пар со срце: тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: жена, маж и тип на кожа 6
  👨🏿‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: маж, маж и тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍👩🏿💾пар со срце: жена, жена и тип на кожа 6
  🏿💾тип на кожа 6
  🫱🏻‍🫲🏿 повеќе нијанси на кожата
  🫱🏻‍🫲🏼💾ракување: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  🫱🏻‍🫲🏽💾ракување: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  🫱🏻‍🫲🏾💾ракување: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  🫱🏻‍🫲🏿💾ракување: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  🫱🏼‍🫲🏻💾ракување: тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  🫱🏼‍🫲🏽💾ракување: тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  🫱🏼‍🫲🏾💾ракување: тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  🫱🏼‍🫲🏿💾ракување: тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  🫱🏽‍🫲🏻💾ракување: тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  🫱🏽‍🫲🏼💾ракување: тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  🫱🏽‍🫲🏾💾ракување: тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  🫱🏽‍🫲🏿💾ракување: тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  🫱🏾‍🫲🏻💾ракување: тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  🫱🏾‍🫲🏼💾ракување: тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  🫱🏾‍🫲🏽💾ракување: тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  🫱🏾‍🫲🏿💾ракување: тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  🫱🏿‍🫲🏻💾ракување: тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  🫱🏿‍🫲🏼💾ракување: тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  🫱🏿‍🫲🏽💾ракување: тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  🫱🏿‍🫲🏾💾ракување: тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  🧑🏻‍🤝‍🧑🏼💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  🧑🏻‍🤝‍🧑🏽💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  🧑🏻‍🤝‍🧑🏾💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  🧑🏻‍🤝‍🧑🏿💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  🧑🏼‍🤝‍🧑🏻💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  🧑🏼‍🤝‍🧑🏽💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  🧑🏼‍🤝‍🧑🏾💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  🧑🏼‍🤝‍🧑🏿💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  🧑🏽‍🤝‍🧑🏻💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  🧑🏽‍🤝‍🧑🏼💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  🧑🏽‍🤝‍🧑🏾💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  🧑🏽‍🤝‍🧑🏿💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  🧑🏾‍🤝‍🧑🏻💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  🧑🏾‍🤝‍🧑🏼💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  🧑🏾‍🤝‍🧑🏽💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  🧑🏾‍🤝‍🧑🏿💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  🧑🏿‍🤝‍🧑🏻💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  🧑🏿‍🤝‍🧑🏼💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  🧑🏿‍🤝‍🧑🏽💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  🧑🏿‍🤝‍🧑🏾💾луѓе се држат за раце: тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👩🏻‍🤝‍👩🏼💾две жени се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👩🏻‍🤝‍👩🏽💾две жени се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👩🏻‍🤝‍👩🏾💾две жени се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👩🏻‍🤝‍👩🏿💾две жени се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👩🏼‍🤝‍👩🏻💾две жени се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👩🏼‍🤝‍👩🏽💾две жени се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👩🏼‍🤝‍👩🏾💾две жени се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👩🏼‍🤝‍👩🏿💾две жени се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👩🏽‍🤝‍👩🏻💾две жени се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👩🏽‍🤝‍👩🏼💾две жени се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👩🏽‍🤝‍👩🏾💾две жени се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👩🏽‍🤝‍👩🏿💾две жени се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👩🏾‍🤝‍👩🏻💾две жени се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👩🏾‍🤝‍👩🏼💾две жени се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👩🏾‍🤝‍👩🏽💾две жени се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👩🏾‍🤝‍👩🏿💾две жени се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👩🏿‍🤝‍👩🏻💾две жени се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👩🏿‍🤝‍👩🏼💾две жени се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👩🏿‍🤝‍👩🏽💾две жени се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👩🏿‍🤝‍👩🏾💾две жени се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👩🏻‍🤝‍👨🏼💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👩🏻‍🤝‍👨🏽💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👩🏻‍🤝‍👨🏾💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👩🏻‍🤝‍👨🏿💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👩🏼‍🤝‍👨🏻💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👩🏼‍🤝‍👨🏽💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👩🏼‍🤝‍👨🏾💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👩🏼‍🤝‍👨🏿💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👩🏽‍🤝‍👨🏻💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👩🏽‍🤝‍👨🏼💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👩🏽‍🤝‍👨🏾💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👩🏽‍🤝‍👨🏿💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👩🏾‍🤝‍👨🏻💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👩🏾‍🤝‍👨🏼💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👩🏾‍🤝‍👨🏽💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👩🏾‍🤝‍👨🏿💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👩🏿‍🤝‍👨🏻💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👩🏿‍🤝‍👨🏼💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👩🏿‍🤝‍👨🏽💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👩🏿‍🤝‍👨🏾💾маж и жена се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👨🏻‍🤝‍👨🏼💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👨🏻‍🤝‍👨🏽💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👨🏻‍🤝‍👨🏾💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👨🏻‍🤝‍👨🏿💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👨🏼‍🤝‍👨🏻💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👨🏼‍🤝‍👨🏽💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👨🏼‍🤝‍👨🏾💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👨🏼‍🤝‍👨🏿💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👨🏽‍🤝‍👨🏻💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👨🏽‍🤝‍👨🏼💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👨🏽‍🤝‍👨🏾💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👨🏽‍🤝‍👨🏿💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👨🏾‍🤝‍👨🏻💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👨🏾‍🤝‍👨🏼💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👨🏾‍🤝‍👨🏽💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👨🏾‍🤝‍👨🏿💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👨🏿‍🤝‍👨🏻💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👨🏿‍🤝‍👨🏼💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👨🏿‍🤝‍👨🏽💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👨🏿‍🤝‍👨🏾💾двајца мажи се држат за рака: тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  🧑🏻‍❤️‍💋‍🧑🏼💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  🧑🏻‍❤️‍💋‍🧑🏽💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  🧑🏻‍❤️‍💋‍🧑🏾💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  🧑🏻‍❤️‍💋‍🧑🏿💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  🧑🏼‍❤️‍💋‍🧑🏻💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  🧑🏼‍❤️‍💋‍🧑🏽💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  🧑🏼‍❤️‍💋‍🧑🏾💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  🧑🏼‍❤️‍💋‍🧑🏿💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  🧑🏽‍❤️‍💋‍🧑🏻💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  🧑🏽‍❤️‍💋‍🧑🏼💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  🧑🏽‍❤️‍💋‍🧑🏾💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  🧑🏽‍❤️‍💋‍🧑🏿💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  🧑🏾‍❤️‍💋‍🧑🏻💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  🧑🏾‍❤️‍💋‍🧑🏼💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  🧑🏾‍❤️‍💋‍🧑🏽💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  🧑🏾‍❤️‍💋‍🧑🏿💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  🧑🏿‍❤️‍💋‍🧑🏻💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  🧑🏿‍❤️‍💋‍🧑🏼💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  🧑🏿‍❤️‍💋‍🧑🏽💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  🧑🏿‍❤️‍💋‍🧑🏾💾бакнеж: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👩🏽‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👩🏽‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👩🏽‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👩🏽‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👩🏾‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👩🏾‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👩🏾‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👩🏾‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👩🏿‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👩🏿‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👩🏿‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👨🏻‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👨🏻‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👨🏻‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👨🏻‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👨🏼‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👨🏼‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👨🏼‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👨🏼‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👨🏽‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👨🏽‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👨🏽‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👨🏽‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👨🏾‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👨🏾‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👨🏾‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👨🏾‍❤️‍💋‍👨🏿💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👨🏿‍❤️‍💋‍👨🏻💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👨🏿‍❤️‍💋‍👨🏼💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👨🏿‍❤️‍💋‍👨🏽💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👨🏿‍❤️‍💋‍👨🏾💾бакнеж: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏼💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏽💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏾💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏿💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👩🏼‍❤️‍💋‍👩🏻💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👩🏼‍❤️‍💋‍👩🏽💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👩🏼‍❤️‍💋‍👩🏾💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👩🏼‍❤️‍💋‍👩🏿💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👩🏽‍❤️‍💋‍👩🏻💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👩🏽‍❤️‍💋‍👩🏼💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👩🏽‍❤️‍💋‍👩🏾💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👩🏽‍❤️‍💋‍👩🏿💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👩🏾‍❤️‍💋‍👩🏻💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👩🏾‍❤️‍💋‍👩🏼💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👩🏾‍❤️‍💋‍👩🏽💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👩🏾‍❤️‍💋‍👩🏿💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍💋‍👩🏻💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👩🏿‍❤️‍💋‍👩🏼💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👩🏿‍❤️‍💋‍👩🏽💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👩🏿‍❤️‍💋‍👩🏾💾бакнеж: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  🧑🏻‍❤️‍🧑🏼💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  🧑🏻‍❤️‍🧑🏽💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  🧑🏻‍❤️‍🧑🏾💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  🧑🏻‍❤️‍🧑🏿💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  🧑🏼‍❤️‍🧑🏻💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  🧑🏼‍❤️‍🧑🏽💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  🧑🏼‍❤️‍🧑🏾💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  🧑🏼‍❤️‍🧑🏿💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  🧑🏽‍❤️‍🧑🏻💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  🧑🏽‍❤️‍🧑🏼💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  🧑🏽‍❤️‍🧑🏾💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  🧑🏽‍❤️‍🧑🏿💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  🧑🏾‍❤️‍🧑🏻💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  🧑🏾‍❤️‍🧑🏼💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  🧑🏾‍❤️‍🧑🏽💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  🧑🏾‍❤️‍🧑🏿💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  🧑🏿‍❤️‍🧑🏻💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  🧑🏿‍❤️‍🧑🏼💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  🧑🏿‍❤️‍🧑🏽💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  🧑🏿‍❤️‍🧑🏾💾пар со срце: возрасно лице, возрасно лице, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👩🏻‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👩🏻‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👩🏼‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👩🏼‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👩🏼‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👩🏼‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👩🏽‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👩🏽‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👩🏽‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👩🏽‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👩🏾‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👩🏾‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👩🏾‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👩🏾‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👩🏿‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👩🏿‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👩🏿‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: жена, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👨🏻‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👨🏻‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👨🏻‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👨🏻‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👨🏼‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👨🏼‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👨🏼‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👨🏼‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👨🏽‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👨🏽‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👨🏽‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👨🏽‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👨🏾‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👨🏾‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👨🏾‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👨🏾‍❤️‍👨🏿💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👨🏿‍❤️‍👨🏻💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👨🏿‍❤️‍👨🏼💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👨🏿‍❤️‍👨🏽💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👨🏿‍❤️‍👨🏾💾пар со срце: маж, маж, тип на кожа 6 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍👩🏼💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 3
  👩🏻‍❤️‍👩🏽💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 4
  👩🏻‍❤️‍👩🏾💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 5
  👩🏻‍❤️‍👩🏿💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 1–2 и тип на кожа 6
  👩🏼‍❤️‍👩🏻💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 1–2
  👩🏼‍❤️‍👩🏽💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 4
  👩🏼‍❤️‍👩🏾💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 5
  👩🏼‍❤️‍👩🏿💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 3 и тип на кожа 6
  👩🏽‍❤️‍👩🏻💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 1–2
  👩🏽‍❤️‍👩🏼💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 3
  👩🏽‍❤️‍👩🏾💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 5
  👩🏽‍❤️‍👩🏿💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 4 и тип на кожа 6
  👩🏾‍❤️‍👩🏻💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 1–2
  👩🏾‍❤️‍👩🏼💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 3
  👩🏾‍❤️‍👩🏽💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 4
  👩🏾‍❤️‍👩🏿💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 5 и тип на кожа 6
  👩🏿‍❤️‍👩🏻💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 1–2
  👩🏿‍❤️‍👩🏼💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 3
  👩🏿‍❤️‍👩🏽💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 4
  👩🏿‍❤️‍👩🏾💾пар со срце: жена, жена, тип на кожа 6 и тип на кожа 5

  *Emoji names in English that currently don't have a translation in Macedonian (1 in total)  🔝